Днес като заклети любители на пастата сме готови да опитаме нещо ново, а с авокадо всичко става много по-добре. Вдъхновете се и чрез днешната ни рецепта и си пригответе тези изкушаващи фусили. Вижте как:
Необходими продукти:
- 2 бр. авокадо
- 2 ч. л. лимонов сок
- ½ чаша масло
- ½ чаша брашно
- 2 чаши пълномаслено мляко
- сол
- прясно смлян черен пипер
- 3 ½ чаши настърган чедър
- ½ прясно настърган пармезан
- 300 грама фисули
Начин на приготвяне:
В купа намачкайте авокадо до получаване на гладка смес, към която добавете лимонов сок, за да не покафенее. В малка касерола разтопете масло и добавете малко брашно, докато се получи златист цвят или около 2-3 минути. Добавете мляко и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер и оставете да покъкри за около 5 минути, докато започне да се сгъстява.
След това прибавете пюрето от авокадо, чедъра, пармезана и фусилите и разбъркайте, докато ароматите се смесят. Накрая поднесете с парченце авокадо.
Да ви е сладко!
Виж още:
▶ Паста с гъби и сирене рикота
▶ 14 вкусни и леки рецепти за паста
▶ Готови за сън с чаено лате с лавандула и лайка