Това е един от най-проблемните знаци в Зодиака. Работата е в това, че болшинството от тях страстно жадуват да бъдат велики и уважавани, а по такъв начин никой не ги възприема.

Затова винаги е много лесно да се предизвика Близнака да избухне в жажда за мъст. Тези, които са се удостоили с желанието и жаждата им за мъст, трябва да знаят, че вероятно ще станат обект на най-невероятни слухове и сплетни, безобразно плоски хапливи думи и неприкрита дезинформация.

Юношите-Близнаци даже могат да стигнат до сбиване с многократно по-силен противник (като правило противника е превъзхождащ), но след минута тези Дон- Кихоти вече ще хленчат в ъгъла. Ако тази схватка би била компютърна игра, а не нещо истинско, Близнаците биха могли да направят каквото искат.

Важното е, че биха могли да ви отмъстят, само ако владеете компютър - да ви пратят някое писъмце с вирус, например!

Не забравяйте, че настроението при тях се мени много по-бързо, отколкото времето. Дори и да са решили сутринта да ви отмъщават до пенсия, на обяд може да ви предлагат взаимна изгодна дейност или да споделят прясно измислени клюки за новия обект, избран за отмъщение.

Но ако мислите, че от отмъщението на Близнаците няма за какво да се боите, знайте, че се лъжете! Най-напред хората са склонни да вярват на най-невероятни слухове. Освен това имат навик да знаят за всички и всичко и затова, съчинявайки поредната сплетня, могат да намерят за вас нещо наистина болезнено и компрометиращо, без и сами да подозират.

Въобще разбирането за това, че владеещият информацията владее света, е заложено у тях на инстинктивно ниво.