Дублажът си е истинско изкуство и не всеки актьор умее да „играе“ само с гласа си. Все пак има и такива, които са особено талантливи – като Робин Уилямс, който изигра любимия ни джин от „Аладин“, Джеймс Ърл Джоунс като Муфаса, Еди Мърфи като магарето от „Шрек“ (или като дракона Мушу от „Мулан“) и други. Техните изпълнения са истински класика.

Днес обаче ще ви представим 13 популярни анимационни герои от последните години, зад които се крият гласовете на други талантливи звезди:

1. Хотел Трансилвания: Дракула

Адам Сандлър беше чудесен избор за смешния Дракула. Акцентът, който актьорът използва, го прави почти неразпознаваем, но начинът на поднасяне на фразите със сигурност носи почерка на Сандлър.

2. Замръзналото кралство: Олаф

Джош Гад се справя страхотно в ролята на Олаф – чаровния снежен човек, който мечтае за лятото. Интересното е, че Гад за малко не се разминал с ролята. Той споделя, че още от дете искал да играе във филм на „Дисни". Е, мечтата му се е сбъднала, а реалността дори е надминала очакванията му, защото скоро след „Замръзналото кралство“ получава ролята и на Лефу в „Красавицата и Звяра“.

3.Кунг-фу панда: По

Джак Блек признава, че ролята на пандата По е любимата му анимационна роля, защото сякаш играел себе си като по-млад... 

4. Търсенето на Дори: Дори

Любимата ни забравана Дори се играе от известната водеща Елън Дедженерис, която обожава мотото на Дори: „Просто продължавай да плуваш“. Елън вярва, че филмът не е само за деца, но и за възрастни, които могат да се припознаят в историята на Дори.

5. Смелата Ваяна: Мауи

Дуейн Джонсън с радост приел да играе Мауи – могъщият и харизматичен полубог. Самият Дуейн има самоански корени и разказва, че като дете е слушал легендите за великия Мауи. Колкото до анимационния герой, той има същото чувство за хумор като Скалата и същото характерно повдигане на едната вежда.

6. Ела, изпей: Росита

Очарователното прасе Росита се озвучава от Рийз Уидърспун. Актрисата признава, че не била много сигурна в певческия си талант, защото обичала да пее под душа и в колата, но в звукозаписното студио било съвсем различно. Ние смятаме, че се е справила чудесно с тази задача.

7. Колите: Маккуин Светкавицата

Оуен Уилсън, който дава гласа си на най-важната и чаровна кола в анимационното кино, споделя, че това е една от любимите му роли. Аниматорите също са привнесли част от характера на Уилсън в Маккуин и това се усеща.

8. Зоотрополис: Ленивецът Бяг

Когато Реймънд Перси е повикан за проба, той си мислел, че просто трябва да говори мноооого бавно, тъй като героят му е ленивец. Оказало се, че просто трябва да прави много дълги паузи между думите. Според нас тази стратегия напълно е проработила, а ленивецът Бяг е един от най-очарователните и смешни герои в анимацията.

9. Сами вкъщи: Сноубол

Можете ли да си представите Кевин Харт да озвучава малко сладко зайче... с войнствен характер? Ако не можете, гледайте „Сами вкъщи“. Актьорът признава, че парадоксалната комбинация от сладка външност с буен нрав го е привлякла към тази роля.

10. Отвътре навън: Радост

Озвучаването на Радост е първата възможност за Ейми Полър да работи с „Пиксар“. Тя приема веднага щом прочита сценария. Слънчевата Ейми получава и много похвали от критиците, защото нейната героиня е най-запомнящият се персонаж от анимацията и Радост бързо става любимка на децата.

11. Емоджи филмът: Лайното

Това сигурно е най-голямата шега в кариерата на великия Патрик Стюарт. Убедени сме, че цял живот се е подготвял за ролята си на тази важна емотиконка.

12. Бебе бос: Бебе бос

Алек Болдуин е избран за ролята си на шефа бебе заради смешния контраст между очарователното бебе и неговия плътен глас. Актьорът се съгласява да участва в анимацията, защото много харесал екипа на „Дриймуъркс“. Ние смятаме, че тяхното партньорство е било доста успешно.

13. Книга за джунглата: Каа

Режисьорът на филма смятал, че мистериозният дрезгав глас на Скарлет Йохансон е идеален за ролята на змията Каа. Ние сме напълно съгласни.