Често не осъзнаваме как сами подкопаваме основите на връзките си. Как сами прогонваме шанса да бъдем щастливи. Как сами обръщаме гръб на любовта... Как го правим ли? Ето как...

1. Сравняваме

Сравняваме половинката си бившите си партньори или с тези, които си мислим, че бихме могли да имаме... Или с партньорите на нашите приятелки. Или с приятелите си. С колегите си. С героите от любимите си сериали... Сравняваме ги с всички и, за съжаление, сравнението обикновено е в полза на фиктивния, нереален образ, който сме изградили в главата си. И не виждаме, че реалният човек срещу нас може да не е идеален, но притежава всички онези качества, които си струват да бъдат обичани. Заради които се влюбихме в него. И които със сигурност биха ни липсвали, ако изберем да му обърнем гръб и последваме фантазиите си.

2. Не оставяме миналото, където му е мястото - в миналото

Отново и отново извикваме спомена за грешките, които е допуснал. При всеки удобен случай му натриваме носа, като му напомняме кога ни е разочаровал, как ни е наранил, с какво ни е огорчил. Твърдим, че сме простили, но всъщност не сме. Защото какво значи да простиш, ако не се постараеш да забравиш, да започнеш на чисто, да дадеш на другия и на себе си шанс за ново начало? Миналото трябва да бъде оставено, където му е мястото - в миналото. Никой не е безгрешен. Никой не е идеален. Всеки има път пред себе си, който да извърви, грешки, които да допусне, уроци, които да научи. Това е валидно и за вас, и за него. Но и по-важното е, че когато се учи, иска да сте до него, нали?

3. Ревнуваме 

Ревността може да бъде ласкателна... ако е в премерено количество и от време на време. Ако е по-скоро на шега, която цели да погали егото му. Но истинската ревност... тя убива връзката. Отравя любовта. Защото ревността значи липса на доверие. И както някой беше казал: ако има смисъл да ревнувате, вече е късно за това; ако няма смисъл да ревнувате, тогава защо ревнувате?! С други думи, ако той иска да ви изневери, ще го направи, колкото и да го "пазите", както и да го следите, каквито и сцени на ревност да разигравате. Ако обаче иска да ви е верен и да не ви нарани, каквото и да направи жената отсреща, няма причина да се тревожите. Все пак, за изневярата са нужни двама, нали?

4. Искаме уверения

Ако може непрекъснати. И пламенни. Че още ни обича, че сме на първо място в сърцето му, че ни намира за секси, умни, чаровни... единствени. А колко от тези неща му показваме ние? Колко пъти за последните месеци сме го съблазнявали така, както в начало на връзката ни? Колко често се стараем да разпалваме въображението и страстта му? Уверенията са хубаво нещо, но по-важни от думите са действията, нали? Няма значение какво ви казва, ако не го мисли искрено. И няма значение дали ви казва, или не, че сте единствена за него, ако ви го показва... И наистина, преди да се разсърдите, че вече не ви третира като принцеса, на която иска да сваля звезди, запитайте се - вие показвате ли му, че все още е вашият принц?