Григор Димитров потвърди новината, че е прекратил връзката си с Мария Шарапова, предаде Дарик.

„Пътищата ни с Мария се разделиха. Преживяхме прекрасни моменти заедно. Пожелавам й много щастие и успех в живота и в тениса. Сега съм концентриран изцяло в играта си и съм сигурен, че резултатите скоро ще се видят", сподели Григор пред TennisKafe.com, цитирано от Novanews.bg

„Знам, че феновете следят всяка моя стъпка и че личният живот в нашият свят е относително понятие. За мен това е лятото на новото начало", каза още Димитров.

Малко след като бизнес-репортерът на ESPN Дарън Ровел гръмна с новината, че Григор Димитров и Мария Шарапова се разделят, редица издания по целия свят се надпреварваха да го цитират.

Изданието rus.delfi.lv посочи по-рано, че двамата вече не се следват в профилите си в социалните мрежи, а и доказателства за раздялата им били снимките от последните им ваканции. Шарапова беше сама в Черна гора, докато Гришо отлетя за САЩ след мачовете за Купа Дейвис и релаксира с тенис и тренировки под зоркия поглед на Иван Лендъл.

Двамата са заедно от началото на 2013 г., като досега неколкократно се говореше за тяхна раздяла, но те я опровергаваха.