Първите бръчки не са повод за депресия, но пък ви дават знак да увеличите грижите за кожата си.

1. Почиствайте внимателно грима

Никога не почиствайте грима с вода и сапун. Използвайте специални щадящи продукти за лице с отмиване или без, вие решавате. Препоръчително е нежно да отстранявате грима с тоалетно мляко и тампон, след което изплаквайте лицето с гел или пяна. Накрая освежете с тоник за лице и нанесете подходящ крем.

2. Използвайте маски за лице само през деня

Специалистите препоръчват да почиствате лицето с маски, пилинг, химически маски и други манипулации само през деня. Вечер лицето трябва да е в покой. Достатъчно е го подхраните с нощен крем. Не забравяйте кремовете за около очи, тъй като тази област е най-деликатна.

3.  Бъдете внимателни с използването на агресивни маски

Няма смисъл да държите маската на лицето твърде дълго. Така само ще си навредите, вместо да се разкрасите. Изплаквайте след десетина минути, за да не запушите порите.

4. Всяко нещо с възрастта

Кремовете за бръчки имат обозначение за възрастта. Има значение дали кожата ви е млада, или зряла. Само ще си навредите, ако започнете да използвате агресивни мазила твърде рано.

5. Сънят и правилното хранене

Безсънието и нездравословното хранене съсипват кожата. Ето защо е толкова важно да спите достатъчно и да се храните разумно. Вечер не злоупотребявайте с храната, защото това ще се отрази не само на килограмите, но и на красотата ви. Спете в добре проветрени помещения и в правилна поза. Избирайте си подходящи възглавници и не заравяйте лице в тях. За красотата е най-подходяща позата на спане по гръб. Така не притискате лицето. 

6. Не прекалявайте с грима

Силният грим съсипва кожата на лицето. Избирайте качествени продукти, които не поставят в риск здравето ви. Спазвайте срока на годност, за да не си докарате алергия и обрив. Не забравяйте, че младостта ви прави достатъчно красиви!