Купихте ли си нов чифт обувки? Ако не сте, сега е времето да се запознаете с модните тенденции за пролет/лято 2013 и едва тогава да направите правилният избор.

 

Флорални щампи

По традиция лятото е сезонът на веселите цветове и при обувките, и при дрехите. Неслучайно хитът на този сезон са флоралните щампи. Цветове, които носят настроение и в същото време са достатъчно елегантни. В зависимост от предпочитанията може да заложите на меки пастелни тонове или по-ярки нюанси, които биха придали един по-различен вид на цялостната визия. Обувките с флорални мотиви могат да се комбинират успешно с почти всеки тоалет и в същото време да поставят акцента върху себе си, придавайки по-различен и разчупен вид на цялостното ви излъчване.

 

Цветни обувки

Хитът на лято 2013 определено са нюансите на цветовете корал и мента. Ако до сега не сте си купили нещо подобно, сега е моментът да обогатите колекцията с няколко чифта, които доста успешно ще се комбинират с летните тоалети. Други доста популярни цветове през тази година са бебешко синьото и розово, светло жълтото и пастелно лилаво. Неоновите обувки също са сред модните тенденции в колекциите на световните дизайнери.

 

 

Металически цветове

Обувките в металически цветове са истински хит през 2013 година. Златисти, сребристи, бронзови или медни, тези обувки са подходящи за всякакъв повод. Няма да сгрешите и ако изберете модел със златист акцент. Златни каишки, златни токове, цялата горна част от злато или пък златна платформа – изключително подходяща комбинация за лято 2013.

 

"Colorblock" обувки

В буквален превод „цвят-блокиращи” обувки. Характерното при тях е, че се съчетават няколко различни цвята. Най-предпочитана е комбинацията, при която преобладава един основен цвят и втори, които контрастира на основния. Предимството на този модел е, че може да се комбинира лесно с дрехите, посредством няколко аксесоара, които да допълват цялостната визия.

 

Смесени модели и материали

Комбинация на различни текстури, щампи и материали е доста предпочитана през 2013 година. Змийска кожа с леопардови токчета и платформа тип зебра – пример, който може би не е сред най-удачните, но се сетихте за какво става въпрос.

 

Черно-бели обувки

Класика в жанра! И тази година на почит са черното и бялото, които в различни комбинации стоят доста добре и вървят на почти всяка рокля.

 

Естествени материали

Естествени материали като корк, въже, дърво, юта…И всичко това комбинирано с клиновиден ток – идеалната обувка за лято 2013.

 

Мокасини

Мокасините са доста удобни в ежедневието. Разлика между пролетните тенденции през 2013 и летният вариант на тези обувки е в материалите, от които са изработени. Това лято хит ще бъдат мокасините от мрежа и плат.