Хю Джакман е роден на 12 октомври 1968 година. Той е най-известен с ролята си на Върколака в "X-men". Но, освен с актьорите си умения, Хю е известен и с факта, че е един от малкото холивудски актьори с успешен брак.

Той и съпругата му Дебора-Лий Фърнес са заедно вече цели 24 години.

За да отбележим празника на актьора, решихме да ви разкажем любовната му история.

Как се запознават

Двамата се запознават на снимачната площадка на австралийския сериал "Correlli" през далечната 1995 година. Дебора е на 40 и вече е звезда, а 27-годишният Хю тепърва започва кариерата си. 

Актьорът се влюбва веднага, но за известно време се опита да скрие интереса си и да потисне емоциите си, тъй като не иска да звучи непрофесионално.

Когато Хю събира смелостта да признае любовта си на Дебора, се оказва, че и тя изпитва чувства към него. Двамата започват да излизат и преди да се усетят, вече са безумно влюбени един в друг.

"В момента, в който я видях, знаех, че Дебора е жената за мен", разказва Хю в интервю.

Любовни проблеми и предложение за брак

Малко след като започват да излизат, Хю и Дебора преминават през трудна фаза в отношенията си. Актрисата редовно измисля причини да се раздели с него, но Джакман така и не се отказва.

Само четири седмици след като се събират Хю Джакман предлага брак на актрисата и тя казва "Да!". След по-малко от година, на 11 април 1996 г., двамата се женят. 

Семейство и деца

Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес имат две деца, които осиновяват - синът им Оскар, роден през 2000 година и дъщеря им Ава, родена през 2005 година.

Тайната за щастлив брак

Актьорите са сред малкото, успели да запазят брака си през годините. В много интервюта Джакман разкрива, че връзката им се гради на няколко правила, които спазват, независимо от всичко.

Първото и най-важно от тези правила е никога да не се разделят за повече от две седмици. В началото на връзката си двойката решава, че няма да прекарват повече от две седмици далеч един от друг.

Второто правило е никога да не си лягат ядосани един на друг. Те не заспиват, преди да разрешат проблема. 

Друго важно правило включва да бъдат честни един с друг през цялото време.

"Може да изглежда трудно, но истинските отношения се изграждат върху честността и доверието", разказва двойката.

Хю добавя, че е изключително благодарен, че се е оженил за момичето на неговите мечти, преди да стане холивудска звезда, защото сега могат да споделят това красиво пътешествие заедно.