Новата 2024 г. символично ще бъде разделена на 2 части: първо, Вселената ще ви доведе до феноменален пробив в кариерата, а от септември ще се потопите в личния си живот, където нещата ще се задълбочат драстично.

Настъпващата 2024 г. е значима, тъй като числото 8 в системата Таро означава препятствия, през които човек трябва да премине, за да опознае себе си и своята сила, таланти и истинска страст в живота. Това означава, че ако вървите срещу себе си и позволявате на другите да ви ограничават, ще има пагубно влияние върху здравето и финансовите потоци. Здравето ще бъде афектирано най-вече върху гласните струни.

Що се отнася до основната астрологична тенденция, тя е продиктувана от положението на Кармичните възли в знаците Овен-Лъв, което ни дава два коридора на затъмненията: от 25-ти март до 8-ми април и от 18-ти септември до 17-ти октомври. Интересно е, че през есента затъмненията започват плавно да преминават в знаците Дева и Риби, така че Вселената започва да променя живота на представителите на тези съзвездия, в допълнение към Овен и Везни.

За Девите периодът от септември 2024 г. ще бъде най-сериозен по отношение на любовта и вероятно ще срещнете човек, изпратен ви отгоре като съдбовен съпруг. Сатурн се намира във вашия партньорски сектор, който отговаря за хората със статус. Мъжът ще бъде поне 7 години по-възрастен от вас и ще има по-високо обществено положение. Между другото, можете да го срещнете и при Новолунието в Риби на 10-ти март, но важното решение във връзката ви ще бъде взето от Пълнолунието и затъмнението в Риби на 18-ти септември.

Затъмнения от 25-ти март до 8-ми април

Пролетният коридор на затъмненията ще се проведе във вашите сектори на финансите и промените, което означава глобални промени в паричните потоци и сериозни, променящи живота кризисни събития. На 25-ти март е много вероятно да преживеете промяна в заплатата или доходите. Тогава ще има затъмнение и пълнолуние във Везни, което ще сложи край на въпрос, който е на лице от 14-ти октомври 2023 г. Например може да сте започнали да получавате пари от нов източник и сега ще имате край на тази финансова ситуация или увеличение на паричния поток като цяло.

Също така през този период ще изпитвате голямо желание да работите върху самочувствието си. Управителят на затъмнението, Венера, ще бъде в сектора на партньорството. Това означава, че голяма част от оценката ви за себе си ще бъде свързана с това как се отнася към вас вашият човек. Заплатата ви също може да се увеличи поради нарасналата популярност.

Но затъмнението и новолунието в Овен на 8-ми април ще се случат във вашия сектор на трансформацията и кризата, което може да донесе някакъв поврат в съдбата ви. Може да решите да направите сериозна промяна и тя ще се отнася до вашите взаимоотношения. Управителят на затъмнението, Марс, ще бъде във вашия брачен сектор. Възможно е обаче да настъпят промени в работната среда, тъй като Марс може да донесе преподписване на трудов договор.

Голям звездопад в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. е астрологичното събитие на Големия финансов звездопад в Телец, който ще се състои през април и май благодарение на струпването на планети, ръководени от Юпитер. За Девите се очаква струпване на планети във вашия сектор на пътуванията и образованието, както и на богатството, като е много възможно да получите огромен подарък от Вселената. Важно е да анализирате събитието в детайли, защото Юпитер във вашата карта отговаря както за недвижимите имоти, така и за любовните отношения, което означава, че и двете области на живота могат да се трансформират феноменално. Буквално само за 2 месеца условията за вас ще се подобрят драстично, което може да доведе до среща с мъжа на мечтите ви.

За Девите в брак Стелиумът може да донесе победа в съда, получаване на голяма сума пари и начало на образование.

Аспект на милионера през юни

От 1-ви до 8-ми юни на небето ще се образува милионерски аспект между финансовата планета Плутон и Юпитер, който ще донесе възможности за Девите. Нещо повече, събитието ще бъде 100% свързано с кариерата ви, тъй като и двете планети ще се намират в секторите, които отговарят за работата и професията. Това означава, че ви очакват големи приходи благодарение на ежедневната ви работа. Възможно е еднократно да ви попадне голяма сума пари, например благодарение на развитието на дейности в интернет.

От 25-ти май Юпитер навлиза във вашия сектор на кариерата и постиженията, което означава, че от този период и през цялото лято имате шанс да получите невероятно повишение! Ще ви бъде възложена задача, която ще ви принуди да повишите малко нивото на знанията си, но в крайна сметка може да забогатеете сериозно благодарение на нея.

Ретрограден Меркурий в сектора на тайните и пътуванията

От 5-ти до 28-ми август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия сектор на тайните и подсъзнанието, както и на дългите пътувания. Може да се занимавате с психотерапия или по-често да провеждате някаква скрита кореспонденция или срещи. Освен това планетата може да ви донесе пътуване до място, където вече сте били и където ви очакват важни събития.

Също така ще искате да отслабнете, да се прегледате, да обърнете внимание на съня си и на някои скрити проблеми на душата си. В такива моменти човек е привлечен да изучава миналото си и да общува с хора, с които отдавна сте загубили връзка.

Затъмнения от 18-ти септември до 2-ри октомври

Животът ви започва да се променя, особено по въпросите на личния ви живот и брака, тъй като е очевидно, че през последните години сте се подготвяли да станете по-зрял човек за по-зрели отношения. Въпреки че коридорът на затъмненията започва официално на 18-ти септември, ще усетите необратимите промени и съдбовното влияние на звездите върху живота си още от Новолунието в Дева на 3-ти септември.

Меркурий ще бъде в сектора на тайните, което означава, че ще започнете етап, който искате да скриете от другите. Или пък ще има пътуване до важно за вас място, но отново ще решите да изживеете това важно събитие насаме със себе си или със значим партньор.

По време на емоционалното затъмнение и пълнолунието в Риби на 18-ти септември ще трябва да вземете решение за взаимоотношенията си и е възможно в живота ви да се появи по-възрастен от вас човек, който е готов да поеме отговорност за романтиката ви. Освен това вие самите ще се почувствате по-зрели и опитни, сякаш самата карма ви е довела до тази връзка. Освен това по време на същото това затъмнение може да се случи важно събитие в кариерата ви, което значително ще промени статута ви.

Ако сте в двойка, Пълнолунието може да ви донесе сватба или решение с партньора по въпроси, свързани с кредит или ипотека. Новолунието и затъмнението във Везни на 2-ри октомври може да ви донесат актуализации по въпроси, свързани със заплатата, например може да се появи нов начин за печелене на пари чрез комуникация, общуване или пътуване.

Ретрограден Меркурий в сектора на недвижимите имоти от 26-ти ноември до 15-ти декември.

В края на годината може да решите да се преместите или сериозно да преустроите дома си, защото планетата Меркурий ще бъде в сектора на вашето местоживеене. Може да смените регистрацията си или като цяло да се преместите от един апартамент в друг. Меркурий в Стрелец - Юпитер - ще се намира във вашия дом на целта и статуса, така че определено стандартът ви на живот и бита ще се подобри.