За Девите декември ще бъде критично важен месец, защото вашият управител Меркурий ще бъде в ретроградна фаза в двата най-важни сектора на хороскопа - зоната на недвижимите имоти и любовта. Това означава, че през целия декември фокусът ви ще бъде изключително върху тези аспекти от живота ви, а всички останали събития ще се развиват сякаш на заден план.
Новолунието на 12 декември в знак Стрелец може да донесе ново събитие в сферата на недвижимите имоти: покупка на апартамент, смяна на местоживеене или регистрация или може да имате нов документ по въпроса за къща. Също така на този ден може да имате важно събитие със семейството си.

В същия ден Меркурий преминава в ретро фаза във вашия любовен сектор, което може да доведе в живота ви бивши любовници и поредица от срещи с тях. Интересното е, че Меркурий ще бъде в тригон с Юпитер в сектора на мирогледа, което означава, че връзката ви в известен смисъл ще надгради вашите ценности и вярвания. Това е моментът, в който човек може да ви промени, принуждавайки ви да се обичате повече. Това означава, че работата по връзките с мъже от миналото ще ви е от полза – до средата на януари вашето самочувствие и самооценка ще бъде по-високо от всякога.

Важен ден за вас, колкото и да е странно, е 30-31 декември, тъй като точно по това време Меркурий ще формира тригон с възела на бъдещето във вашия сектор на трансформация и голям капитал. Това означава, че някои ситуации, свързани с вашия дом и големи финанси, ще се развият! Вероятно някои документи за апартамента ще бъдат приключени.

Що се отнася до Пълнолунието в Рак на 27 януари, то ще се случи във вашия сектор на мечтите, което може да донесе изпълнение на най-съкровеното ви желание! Това ще бъде прекрасна ситуация, тъй като Луната ще бъде в тригон със Сатурн в сектора на отношенията - възможно е вашият любим да сбъдне мечтата ви или да ви направи много хубав подарък.