За Лъва декември е традиционно един от най-ярките месеци, тъй като активира вашия сектор на радост, щастие и любов – Слънцето и Марс ще бъдат в този дом почти през целия месец, което ще ви донесе повишена популярност сред противоположния пол, както и активна страст към творчество и лични хобита. Ще имате толкова силна и „вкусна“ енергия, че през този декември ще можете да се влюбите, да започнете нов проект и дори да получите подкрепа от по-силните от вас - Вселената очевидно е насочена към вашия растеж!

Новолунието на 12 декември ще бъде във вашия сектор на любовта и децата, което означава, че може да имате нова страст! Това Новолуние може също така да донесе нов цикъл, свързан с ваш личен проект, например можете да започнете нови дейности в социалните мрежи или да поемете ново обучение, за да направите проекта си популярен. Същият този сектор е отговорен за вашите деца, така че детето ви може да има нов етап за постигане. Например ще тръгне на нова детска градина, училище или ще си намери работа.
На същия ден, 12 декември, Меркурий преминава в ретроградна фаза във вашия сектор на работата и здравето - ще започнете да се връщате към решаването на проблеми, които може да са възникнали миналата година. Например, ще се подложите отново на някакъв преглед или изследвания, може би ще се подложите на лечение на зъби или кости. Освен това хората, с които сте работили преди, може да се върнат към живота ви, например ще работите отново с колега от предишен проект.

Важен ден за вас - 14 декември - Слънцето ще бъде в аспект на тригон с възела на бъдещето от вашия сектор на пътуване, успех и образование. Може да започнете да преподавате или ще постигнете значителен напредък във вашата страст или личен проект. Това е невероятен аспект на късмет и богатство, пригответе се да получите подаръци от Вселената!
Интересното е, че от 24 до 31 декември ретро Меркурий ще премине през Стрелец, което означава, че любовта от миналото може да избухне в живота ви.

Вторият важен ден е тригон между Марс и Възела на бъдещето, който ще се проведе на 24-25 декември и може да донесе подкрепа на мъж по въпроси, свързани с право или организиране на пътувания, или вашите лични постижения. Факт е, че това е доста рядък аспект, който се формира само веднъж по време на преминаването на възли през свързан елемент. Следователно във всеки случай ще получите огромна подкрепа отгоре под формата на някакво бързо решение на любимите ви проблеми, от които се нуждаете.

Но пълнолунието в Рак на 27 декември ще включи енергията на мистиката и магията, както ще се случи във вашия сектор на тайните и подсъзнанието. Пълнолунието винаги е ярко, като прожектор, осветяващ някои скрити явления, а в случая на зодия Рак може да бъде свързано с дела от миналото на вашето семейство или проблеми с недвижими имоти. Нещо ще излезе наяве точно преди Нова година и най-вероятно може да донесе усещане за криза и неизбежност на промяната през 2024 г.