За Раците затъмненията в Овен и Везни се случват в най-важните сектори на хороскопа, тоест до пролетта на 2025 г. животът ви ще се промени безвъзвратно. Започвайки от кариерата и завършвайки с мястото на пребиваване, вие ясно ще решите не само да се преместите (в най-лесния случай - ремонт), но и да можете да се реализирате професионално. Дори ако имате нова посока или работа, веднага ще получите висок ранг там или ще реализирате постижение.

Затъмнения от 25 март до 8 април

Пролетният коридор на затъмнението ще се проведе в най-значимите точки от вашата натална карта - секторите на кариерата и недвижимите имоти. Вероятно ви очаква промяна в работата и от тук нататък можете да смените местожителството си - на 25 март ще има Затъмнение и Пълнолуние във Везни, което ще сложи край на въпроса, който може би назрява от 14 октомври, 2023 г. Например, може да решите да си купите нов дом и до края на март да се нанесете в него.

Също така през този период ще почувствате голямо желание да промените дома си като цяло или да ремонтирате стария апартамент на родителите си и да го дадете под наем.

Но затъмнението и новолунието в Овен на 8 април ще се случи във вашия сектор на кариерата и целите в живота. Започвате нов етап, свързан с вашата професия: може да има нова титла, статус и всичко това ще бъде забележимо за другите като ваш успех и постижение в живота.

Гранд Стелиум в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. можем да очакваме Големия финансов стелиум в Телец, който ще се случи през април и май благодарение на клъстера от планети, водени от Юпитер, главният Дядо Коледа в астрологията. За Раците натрупването на планети в Телец означава преди всичко появата на напълно нова среда, финансово осигурена и успешна. Това може да се дължи на нов екип на работа, на някаква нова група хора поради преместването ви (например ще живеете в нова държава и около вас ще има различна публика).
Като цяло Стелиум може да донесе невероятно успешен растеж на вашия проект, особено ако го разработвате в интернет или е свързан с красота, здраве или хранене. Може да получите голяма сума пари до Новолунието в Телец на 8 май 2024 г.

Ако сте в щастлив брак, тогава може да сте бременна или вашите съществуващи деца ще имат радостно събитие.

Милионерски аспект през юни

Но от 1 до 8 юни в небето ще се формира милионерски аспект между финансовата планета Плутон и Юпитер, което ще донесе възможности и за Раците. Най-вероятно ще получите голяма сума пари за наследство или ще направите инвестиция в покупка на недвижим имот в чужбина или в развитието на интернет проект. Можете също така да получите голяма сума благодарение на вашия партньор (съпруг), например щедро плащане на издръжка или застраховка.

Ретрограден Меркурий във финансовия сектор през август

От 5 август до 28 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия дом на парите. Ще преразгледате не само печалбите, но и разходите си. Може да има повече от тях, във връзка с което можете да поискате от шефовете си увеличение на заплатата или да намерите втори начин да печелите пари за себе си. Между другото, поръчки от стари клиенти може да се върнат при вас и то в доста големи количества.

Освен това по-често ще трябва да мислите за личното си самочувствие, за това колко цените себе си и работата си. Вероятно самочувствието ще започне да расте, но това ще отнеме до шест месеца - благодарение на дългия цикъл на Марс във вашия знак от септември 2024 г. до април 2025 г.

Затъмнения от 18 септември до 2 октомври

По време на емоционалното Затъмнение и Пълнолуние в Риби на 18 септември ще трябва да вземете решение относно обучението си или ще вземете сериозна диплома за учител. Освен това очаквайте сериозни промени във вашия мироглед - същият този сектор е отговорен за вашите ценности и те могат да се променят и вие ще разберете, че е време да започнете да гледате на живота по различен начин. По време на Пълнолунието Сатурн ще бъде в съвпад с Луната, което означава, че правните проблеми с вашите партньори (или съпруг) могат да започнат или да приключат.

Новолунието и затъмнението във Везни на 2 октомври може да ви донесат ново местожителство и то по някакъв начин да е свързано с нещо от миналото ви. Например, ще се преместите в апартамента на баба, който вече е ремонтиран, или може би ще решите да се върнете при партньора си. За Раците, които не са женени, такова Новолуние може да доведе до нуждата да намерят семейство или да започнат да строят къща.

Отделно ще отбележим за вас Пълнолунието в Овен на 17 октомври - на този ден можете да се случи важен момент в кариерата ви или просто да отпразнувате безпрецедентно постижение. Може да е свързано със семейното ви положение или ще постигнете нещо съдбоносно по въпроса с жилището.
Примка на Марс в знака Рак от 5 септември 2024 г. до 19 април 2025 г.
Най-значимото събитие за Раците ще отнеме доста време, за да се развие и това е примката на Марс, която ще продължи цели 8 месеца. Това е феноменално явление, когато бърза планета се движи през съзвездието толкова дълго - задачата на Марс ще бъде свързана с пълна преоценка на живота ви. Всичко ще се промени, от тялото ви до целите ви за бъдещето.
Най-важното е, че Марс е диспозитор (т.е. предавател) на енергията на бъдещия възел в Овен. И той е във вашия сектор на кариерата. Тоест, във връзка с вашите лични цели, вие ще вземете решение за мащабно преосмисляне на вашия живот, образ и взаимоотношения. Въпросът е, че през цялото това време Марс ще ви настройва за промяна: в началото, от 5 септември до 6 декември, ще върви гладко и най-вероятно ще донесе желание за спортуване или за поемане на нови професионални или бизнес функции. Можете да отворите собствен бизнес, да започнете да говорите по-публично.
Но след това късметът сякаш се отвръща - животът сякаш ви принуждава да преработите външния си вид, имиджа и взаимоотношенията си. Може да се забъркате с нов мъж, който ще ви накара да преосмислите целия си живот. Най-актуалният период ще бъде февруари и март 2025 г.