Декември ще бъде важен месец за Раците, тъй като Слънцето се премества във вашия партньорски знак и ще образува Пълнолуние във вашия знак към края на годината. Това означава, че от началото на декември всичко ще върви към важна развръзка в живота ви, сякаш се готвите не само да навлезете в Новата година, но и да затворите една от главите в живота си.

Венера, управителят на възела на миналото, навлиза във вашия любовен сектор на 5 декември, което означава, че ваш бивш любовник може да се свърже с вас. Или вие сами решавате да се захванете с някакъв вдъхновяващ процес или хоби, което в крайна сметка ще ви донесе радост и удоволствие. Като цяло Венера ще бъде в този сектор на хороскопа ви до края на месеца, така че буквално сте потопени в темата за щастието, както и грижата за себе си – по-често ще си позволявате салони за красота и нови покупки.

Новолунието на 12 декември ще бъде във вашия сектор работа и здраве, което ще ви донесе нов цикъл или правила в професионалния ви живот. Например, може да имате нов колега или ще получите нови отговорности този ден. Що се отнася до грижата за себе си, може да започнете да ходите на фитнес, може би да се увлечете от диета или спорт - ще искате да въведете нов режим или график на живот. Тъй като в същия ден, 12 декември, Меркурий преминава в ретроградна фаза, може да помислите за връщане към ранните ставания или може би заедно с колега или приятел ще започнете да ходите на часовете, които сте посещавали преди. Важно е да се отбележи, че Меркурий може да ви доведе и бивш колега или клиенти, с които сте работили преди.

Също така, бивши любовници може да се върнат в живота ви, което може да стане важно за вас - чрез диалози с тях можете да разберете по-добре своите планове и амбиции. Спомнете си за какво сте мечтали някога. Ретроградният Меркурий ще бъде в тригон с Юпитер в сектора на вашите мечти – сякаш в диалог с бившия вие ще можете сами да си спомните към какво сте се стремили и да прецените доколко сте близо до целта си. Понякога в диалог трябва да кажем нещо не на човека отсреща, а на себе си – използвайте тази фаза на Меркурий разумно.

Важно е да се отбележи, че на 24-25 декември Марс от вашия работен сектор поставя в тригон възела на бъдещето във вашия сектор на кариерата, което показва появата на човек, който ще окаже влияние върху напредъка ви. Това може да е човек, който ще ви даде добра препоръка и в крайна сметка може да получите повишение. Или ще проявите усилия, които няма да останат незабелязани – до Пълнолунието на 27 декември наистина може да ви бъде дадена позиция!

Годината завършва ярко за вас – Пълнолунието в Рак на 27 декември в аспект към Сатурн във вашия сектор на обучение и напредък може значително да ви даде тласък в професионален план. Сякаш самата Вселена ще забележи вашите заслуги и до Нова година ще бъдете информирани за позицията. Или вие сами ще вземете важно решение относно отношенията си, тъй като Пълнолунието ще бъде на оста на брака и ако мислите за развод или сватба, тогава ситуацията ще се разреши доста лесно за вас. Вашият партньор със сигурност ще ви чуе, тъй като Сатурн - управителят на партньорствата - ще тринира вашето Слънце. Това означава, че желанията ви ще бъдат взети под внимание. Освен това Пълнолунието в Рак ще ви постави в центъра на вниманието на някое семейно събитие или ще можете да организирате пътуване с любимите си хора.