За вас, Скорпиони, декември ще бъде месецът, в който сякаш искате да завършите почти 20-годишен период от живота си - вашият управител Плутон ще се движи по последните градуси на знака Козирог, което ще ви принуди наистина да се подготвите за квантов скок през 2024 г. От 3 до 4 декември Венера (управителят на отношенията) ще влезе в квадрат с Плутон от сектора на завършването – тоест вие сякаш ще сложите край на някакво дългосрочно взаимодействие. Например, решавате да напуснете или да се разведете - но ситуацията ще бъде доста драстична, емоционална и в същото време рационална.

Новолунието на 12 декември настъпва във вашия финансов сектор, което ще ви донесе нов финансов поток или начин за печелене на пари. В този ден можете да започнете работа в нов екип или заплатата ви на настоящата работа ще се промени. Например, може да ви бъде предложено да работите на непълно работно време, да поемете допълнително натоварване и следователно заплащането ви ще бъде увеличено. На същия ден, 12 декември, Меркурий преминава в ретроградно движение във вашия сектор на документите, което може да доведе до преподписване на някои документи, които са свързани с доходите ви. Ситуацията по отношение на тези финанси може да продължи дълго време и ще получите резултата или същия документ само до Новолунието в Козирог на 11 януари или малко по-късно, на 17-18 януари, когато Меркурий напусне ретро цикъла.

Вашият втори управител Марс ще влезе в аспект на тригон с възела Бъдеще във вашия работен сектор на 24-25 декември, което означава, че благодарение на вашата инициативност и усърдие ще можете да разрешите финансов въпрос на тези дати. Да влезем горе-долу спокойно в Новата година.
Въпреки това, важно събитие за вас ще бъде Пълнолунието в Рак, което ще се случи на 27 декември във вашия сектор на пътуването на дълги разстояния и обучението; Първо, можете да отидете на пътуване, но то може да бъде ретроградно по природа - все едно вече сте били на тези места. Също така по време на Пълнолунието можете да получите важен международен документ, сертификат или диплома или разрешение за пребиваване.

В духовен план Пълнолунието в Рак може да се превърне за вас в сериозно откровение от почти мистичен или религиозен характер, което значително ще разшири мирогледа ви. Може да осъзнаете, че отношението ви към живота се променя, че вашите ценности са остарели и че като цяло искате да преместите живота си по различен начин. Още в навечерието на самата Нова година Юпитер започва да се движи директно във вашия сектор на отношенията, което означава, че последните дни преди 31 декември ще бъдат свързани с разбиране на вашите взаимоотношения, вашите емоционални и сърдечни привързаности.