За Стрелците това ще е най-значимият месец, защото на 12 декември ще има Новолуние във вашия знак. Това подсказва, че в живота ви започва важен нов цикъл, който може да е свързан със здравето – диспозиторът на събитието Юпитер ще бъде във вашия сектор на режим, начин на живот и работа. Вероятно ще искате да преразгледате навиците си и да изградите графика си за сън/работа и спорт по нов начин.

За много Стрелци Новолунието може да донесе обновление в професионалната дейност, някои промени в екипа и начина на работа. Работата е там, че на Новолунието, 12 декември, Меркурий преминава в ретро фаза във вашия финансов сектор, а до края на декември ще премине във вашия знак. Освен че ще се върнете към старите си начини на печелене на пари, ще се погрижите за здравето си и евентуално ще посещавате процедури. Между другото, ситуацията по отношение на парите и здравеопазването ще бъде актуална за вас до 17-18 януари, когато Меркурий окончателно напусне ретроградния си цикъл. Но новогодишните празници могат малко да забавят приходите ви, принуждавайки ви да се съсредоточите повече върху храненето и отношенията с близките.

Не е тайна, че през 2024 г. ще има промени в отношенията ви с половинката ви – Юпитер ще навлезе в брачния сектор, което може да ви донесе нов партньор. Ще имате дълга история на връзка с този човек, но през декември 2023 г. вероятно ще анализирате съществуваща любов. Венера, планетата на взаимоотношенията, е във вашия сектор на тайните и подсъзнанието през целия декември. Често ще анализирате вашите любови, минали романи и може би ще общувате с човек от вашето минало.

В допълнение, Марс ще бъде във вашия знак през целия месец, планетата, която управлява възела на бъдещето във вашия любовен сектор. Възможно е да имате активен фен, с когото ще изградите връзка през целия декември. Ключовата дата за вашите чувства ще бъде 24-25 декември - вероятно е пробив в любовта, важно решение и за двама ви. За семейните Стрелци това може да донесе бременност!

Пълнолунието на 27 декември се случва във вашия сектор на трансформация – ще посрещнете края на годината с усещане за пълно прераждане. Ще има усещане, че сте изправени пред необратимостта на промяната и може би ясно ще видите кризата си и това, което не сте искали да забележите. Това може да донесе и труден период за семейните дела - например вие и вашият партньор ще решите сериозно преразпределение на финанси и бюджет.