Знаете ли, че хороскопът за съвместимост може да ви помогне да научите малко повече за връзката си и да разберете как ще се развие тя в бъдеще. Просто трябва да намерите идеалния партньор според знаците на източната астрология и да видите дали сте съвместими. Но помнете: ако вече сте намерили истинската любов, нищо не би могло да промени това!

Астролозите на Изтока използват лунния календар, обръщайки внимание на годината на раждане на човека - това оставя своя отпечатък върху чертите на характера и съвместимостта на зодиакалните знаци. В източния хороскоп символите са животни, а целият цикъл е 12 години.

Плъх - 1948, 1960, 1972, 1984, 1996

Плъховете са очарователни, но и малко нервни. Родените в годината на Плъха не умеят да се контролират, суетни са, обичат да клюкарстват, амбициозни са, склонни са да пестят пари и да ги харчат за тези, които обичат. Отначало животът им върви добре, но с възрастта губят много неща, които са имали. Родените през тези години е най-добре да сключат брак с хора, родени под знака Дракон, Маймуна или Бик. Лош е съюзът с Коня.

Бик - 1949, 1961, 1973, 1985, 1997

Бикът е символ на темперамент и упоритост, търпение и мълчание. Родените под знака на Бика вдъхват увереност, което им позволява да постигнат успех. Често са фанатични и ексцентрични, но в същото време и настоятелни, и упорити в постигането на своята цел. Най-добра съвместимост този знак би имал със Змия, Петел, Плъх, Бик, Дракон, Заек, Маймуна или Прасе. Лоша опция са Конят и Кучето. И най-злополучен би бил бракът с Овца.

Тигър - 1950, 1962, 1974, 1986, 1998

Тигърът е емоционален и с дълбок ум. Хората, родени през тази година, влизат в конфликт с по-възрастните, но са благосклонни към онези, които ги ценят. Понякога отлагат важни решения до момента, когато е твърде късно да се направи нещо. Оптималният вариант на успешния брак е с Кон, Куче, Плъх, Вол, Заек, Тигър, Овца, Петел и Прасе. Неблагоприятно е създаването на семейство със Змия и Дракон.

Заек - 1951, 1963, 1975, 1987, 1999

Заекът се отличава с консерватизъм и добър вкус. Повечето представители на този знак имат голям късмет. Те се ползват с доверие, лесно влизат в контакт, тактични са и постигат успех и признание в бизнеса. Отличен брак може да излезе с родените под знака на Овца, Куче и Прасе. Съюзът с Петел, Плъх и Тигър би бил неблагоприятен.

Дракон - 1952, 1964, 1976, 1988

Драконите са енергични, но праволинейни, упорити и избухливи, едновременно с това работоспособни, смели и честни. Те често успяват в бизнеса, благодарение на нужните връзки и способност да си сътрудничат с други хора. И въпреки че Драконът умее да прави компромиси, той не прощава предателството и измяната. Може незабавно да прекъсне всички връзки, дори в ущърб на себе си. Ще има успешен брак, ако партньорът му е роден през годините на Плъха, Змията, Маймуната и Петела. Но трябва да стои далеч от хората, родени в знака на Кучето.

Змия - 1953, 1965, 1977, 1989

Змията символичира изтънченост и хитрост. Хората, които са родени под този знак, са симпатични и чувствителни, но обикновено имат проблеми, защото понякога търсят утеха извън семейството. Ако успеят да потиснат подобни наклонности, тогава семейният им живот ще се развива успешно. Те трябва да бъдат най-внимателни в третата, последна фаза от живота, тъй като често тя за тях е неуспешна. По-добре е Змията да свърже живота си с Бик или Петел, а не с Маймуна,Тигър, Прасе.

Кон - 1954, 1966, 1978, 1990

Конят е символ на търпение, талант и независимост. Тези хора са жизнерадостни, приказливи, обичат изкуството, ценят мнението на събеседника. Въпреки това, те винаги могат да действат по свой начин, въпреки че одобряват дадените им съвети, ценят свободата си. Намират щастие с тези, които са родени в годините на Тигъра, Кучето, Овцата, Дракон, Змия, Маймуна, Петел. Несполучлив брак с хора, родени в годината на Плъха.

Овца - 1955, 1967, 1979, 1991

Овцата има чар, но не умее да се адаптира. Тези хора най-добре разбират от изкуство. По природа са срамежливи и нерешителни, въпреки че се подреждат добре в живота: те живеят в комфорт, ядат вкусна храна и се обличат модерно. Ценят уюта, шикозните вещи, скъпите курорти. Те често стават художници, писатели, композитори. Щастливи са с Прасето, Заека, Коня, Тигъра, Дракона. Трябва да се пазят от представителите на знака на Плъха, а най-лоша е съвместимостта с Бика и Кучето.

Маймуна - 1956, 1968, 1980, 1992 

Маймуната е общителна и оригинална. Тези хора са интелигентни, любознатели, страстни, имат добра памет и силен характер, но са много приказливи и понякога това им вреди. С възрастта техните планове все по-рядко се превръщат в реалност. По-добре е да се обвържат с хора, които са родени в годините на Дракона и Плъха. Зле стоят нещата с представителите на Змията и Прасе, а още по-зле с Тигъра.

Петел - 1957, 1969, 1981, 1993

Петелът е символ на екстравагантност и разточителство. Под неговия знак често се раждат мислители - те се отдават на размишления, не се доверяват на другите, предпочитат да се справят с всичко сами, склонни са към авантюри, така че животът им не винаги се подрежда добре. Добра съвместимост биха имали с Бик, Змия, Дракон, Тигър, Кон, Овца, Маймуна, Прасе. Неуспешен брак - с Плъх, Петел, Куче. Най-лошият вариант е бракът с представители на Заека.

Куче - 1958, 1970, 1982, 1994

Кучето е силмвол на преданост и уединение. Тези хора са честни, умеят да пазят тайните на други хора и се наслаждават на доверието им. Често постигат успех в живота поради комуникативността си и способността им да се адаптират в непозната среда. Схващат веднага всичко и бързо научават нови неща. В живота е по-добре да се обвържат с представители на Змия, Дракон, Тигър, Кон, Овца, Маймуна и Прасе и да стоят надалеч от неуспешен брак с Петел.

Прасе - 1959, 1971, 1983, 1995

Прасето има своя интелект и темперамент. Глиганът олицетворява грубата сила, но родените в тази година са обикновено учтиви, въпреки че при постигането на целта си проявяват упоритост и постоянство, имат силна воля. Имат малко приятели, но дружбата им трае дълго. Сприхави са, но добри с тези, които обичат. Най-добре е да встъпят в брак със Заек, Овца, Плъх, Вол, Тигър, Дракон, Кон, Петел и Куче. Неподходящи представители за този партньор са Маймуна, Прасе и Змия.