Този месец вашият управител Венера ще бъде в знака на Скорпион – ревнив и доста собственически, той обича контрола и владеенето на ситуацията. Това означава, че през декември ще бъдете малко Скорпион – емоционален, страстен, податлив на чувствата си, които трудно ще скриете от другите.

Още на 6 декември Венера във вашия сектор на отношенията ще направи тригон със Сатурн в Риби – може да има чувствено общуване в социалните мрежи или с някой от приятелите ви, но като че ли ще трябва да поемете емоционална отговорност за тези отношения, а не да ги приемате като игра. Ако сте женени, може да се наложи да окажете психологическа подкрепа за партньора си.

При Новолунието в Стрелец на 12-ти декември ще започнете нов цикъл, свързан с финансовите дела на вашето семейство. Можете да вземете ипотека, заем или да започнете да регистрирате някакъв вид инвестиция. Също така този аспект може да ви донесе хирургическа операция или започване на ремонт, тъй като Слънцето и Луната ще бъдат в криза.

На същия ден, 12-ти декември, Меркурий става ретрограден във вашия сектор на пътуване и образование, което може да ви донесе някаква преоценка на вашите планове за пътуване, връщане на билети или резервиране на пътуване до място, където вече сте били. Това означава, че до 2 януари отново можете да отидете на някакво обучение или да посетите познато за вас място.

Ако в момента сте в съдебно производство, вероятно ще трябва да съберете нови документи и да ги подадете отново. В резултат на това ситуацията по отношение на този съд ще бъде повече или по-малко очевидна до 11 януари 2024 г. - бъдете търпеливи.

Важен ден за вас ще бъде 25-ти декември – Венера в аспект на тригон към Сатурн и управителят на вашия партньорски сектор, Марс в Стрелец в тригон към възела на бъдещето, може да ви постави задачата да подкрепите партньора си, може би напълно да вземете негова страна по някакъв въпрос. Например да отиде на желаното от него място или да помогнете в някаква кризисна ситуация.

Пълнолунието на 27 декември в Рак ще се проведе във вашия сектор на семейството - ще се съберете с близки хора на някакво пътуване, най-вероятно за вас това ще бъде финансова инвестиция в партньора ви - подарък за него. Друга възможност е да решите в този ден да купите кола, да продадете стара. В тази ситуация отново ще бъде замесен и близък човек.