За Водолей декември ще бъде месец на фокусиране върху семейните въпроси, които ще напреднат едва към началото на януари - вашият управител Уран ще бъде ретрограден през целия месец във вашия сектор на недвижимите имоти и семейството. Може да ви се наложи по-често да се занимавате с делата на близки или да предпочетете да работите повече от вкъщи. Това обаче ще бъде продуктивно за вас, тъй като месецът все още обещава да бъде горещ откъм събития - ще има струпване на планети във вашия сектор на приятели и социална активност. Често ще посещавате събития и ще възприемате дома си като място за възстановяване на силите.

По време на Новолунието на 12 декември може да възникне нов екип от хора, с които в бъдеще да ви свърже една работа. Може да бъдете добавени в чат или общност по интереси с амбициозни и идейни хора, но някои от тях може да са свързани с ваши минали проекти или задачи. Работата е там, че в същия ден, 12 декември, Меркурий преминава в ретро фазата във вашия сектор на миналото, което очевидно ще доведе в живота ви хора, с които сте се разделили отдавна. Първо, това може да са вашите бивши любовници, тъй като Меркурий управлява сектора на страстта, и второ, те могат да бъдат свързани с вашите минали хобита и интереси. Например, можете да вземете карта във фитнес център, където преди това сте тренирали.

Важна дата за вашата връзка ще бъде денят на тригонния аспект между Слънцето (управител на брака) с Раху в Овен (Възел на бъдещата карма) – на 14 декември може да бъде взето важно решение за връзката ви. Например, вие и вашият партньор ще изговорите на глас за някои съвместни мечти и планове, които коренно ще променят живота ви през 2024 г. Но Пълнолунието на 27 декември ще бъде ключово по отношение на работните въпроси – то ще се случи в сферата на трудовите отношения, така че някой от екипа ви може да напусне или ще имате промяна в договора. Може също така да имате важно събитие във вашия екип.

Същият този сектор отговаря за здравето, така че на 27 декември може да ви бъде поставена диагноза или да настъпи бързо възстановяване и да влезете в Новата година освободени от проблеми.