Сезонът на Водолея започна и ще донесе много приятни изненади на представителите си като нови запознанства и повишено самочувствие. Най-хубавото е, че през февруари никоя планета няма да влезе в ретроградност, което означава, че Вселената ще благоприятства личностното развитие и ще стимулира движението напред. Време е да загърбим миналото и да се насочим към изграждане на бъдещето такова, каквото го искаме. Това се отнася особено силно за Водолеите този месец, защото освен Слънцето, почти всички останали планети ще бъдат в този знак.

Като един от въздушните знаци, известни с остър и ясен ум, февруари ще придаде на Водолеите и допълнителна рационалност. Те ще бъдат стимулирани да се захванат с изпълнението на мечтите си, но е важно това да се случва без розови очила и прекален идеализъм. Целите трябва да бъдат заземени и ясни, за да може д асе изпълнят по най-добрия начин.

Най-важното събитие февруари ще бъде съвпадът на Марс, Венера и Плутон във Водолей, което ще се случи на 17-ти февруари. Този аспект означава, че ще се случат важни промени във взаимоотношенията на Водолеите – ако сте обвързани, може да решите да се ожените, да създадете семейство или пък да се разделите и да си намерите любовник. Много е вероятно необвързаните представители на знака също да намерят своята половинка.

Тъй като Венера е типично разглеждана като женска планета, много дами може да претърпят промени във връзките си с двама мъже. Това може да бъде конфликт с бащата заради съпруга или пък ревност. Сюжетите може да бъдат всякакви, но това, което е сигурно, е, че архетипно мъжките планети Марс и Плутон ще окажат силно влияние върху женската същност на дамите.

Освен това, за всички Водолеи февруари ще бъде съдбоносен месец във всяко отношение, така че се подгответе за множество трансформации, защото в живота ви започва нов цикъл. В един момент ще осъзнаете сами за себе си колко много всичко около вас и вътре във вас се е променило и сте готови да поемете по нов път. С новолунието на 9-ти февруари във вашия знак може да решите, че искате да промените стила или имиджа си.

Важно е също да се отбележи, че Слънцето, като управител на дома ви, свързан с личния живот, ще бъде във вашия знак до 19-ти февруари, а след тази дата ще премине в дома на личното усещане за себе си. Това може да подобри вашето самочувствие и начин, по който гледате на себе си. Това е особено важен момент за осъзнаване на вашата себестойност и за това как искате да се представяте в социума.

Пълнолунието на 24-ти февруари ще бъде кулминацията на този катарзисен период – ще ви покаже колко вътрешно различните сте и ще започне да синхронизира живота ви така, че да откликва на новата ви същност.