През февруари 2024 година няма нито една ретроградна планета. Сега Вселената е дала „зелена светлина“ и максимална скорост на всеки, който иска промени в съдбата си. Астрологът и четец на карти Таро Юлия Лифанова обяснява защо февруари ще бъде преломен месец за Близнаците. Вашият знак го очаква уникален пробив, свързан с лична известност, а до края на месеца се очаква да настъпи и промяна в семейството ви.

Сега не бива да поглеждате назад, защото през февруари всички планети са в право (директно) движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да насочим всичките си сили към изграждане на бъдещето си. Това не е случайно. През февруари повечето лични планети ще бъдат в знака Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и планиране на предстоящата година. Освен това, това съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е умствен елемент, който отговаря за яснотата на мислите.

Сега е моментът да гледате на живота си като свалите розовите очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии. Колкото по-рационален сте в настоящия момент, толкова по-щастлив ще бъдете на по-късен етап. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива систематично и без захаросани мечти или илюзии.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на мъжката и женската планети, Марс и Венера, във Водолей заедно с Плутон. Това е знак, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек и от своя страна предполага, че се заражда нещо ново в семейните и романтични отношения. Например, някои хора може да узнаят, че очакват дете, други да намерят нов, страстен партньор, а на необвързаните хора може да им се наложи да избират измежду двама свои обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от дамите ще претърпят личностно развитие чрез отношенията си с двама мъже. Например, може да става въпрос за конфликт между дъщеря и баща заради съпруга й, друга възможност е за обрат в отношенията поради факта, че мъжът ще ревнува половинката си и така нататък. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до зодия Близнаци, вашата планета управител Меркурий ще промени позицията си за цял месец, което ще покаже вашите адаптивни умения. На вас ще ви се наложи постоянно да се адаптирате към ситуациите, които се случват в живота ви. От 1-ви до 5-ти февруари Меркурий ще бъде в знака Козирог, което може да представлява за вас доста важен период на вътрешен катарзис. Ще преминете през етап на прераждане, свързан с вашата цел в живота и вашето разбиране за мисията ви в живота. Основният въпрос, който ще ви вълнува през първите пет дни от месеца ще бъде темата за целта ви и за това как се определяте в обществото.

Но от 5-ти февруари до 23-ти февруари Меркурий ще се движи в знака Водолей, който е отговорен за пътуването, образованието и повишаване на стандарта ви на живот. Смело можем да кажем, че точно този период ще ви промени драстично, както от гледна точка на вашия мироглед по отношение на личните и любовните отношения, така и от позицията на вашия професионален успех. Ще разберете, че заслужавате повече, но най-вероятно ще го осъзнаете едва чрез отношенията ви с човек от срещуположния пол.

Новолунието на 9-ти февруари ще бъде във вашия образователен сектор, което може да ви донесе обучение от кармично естество, което ще ви позволи да имате огромен успех през втората половина на 2024 година. Например, може да ви бъде предложена учителска позиция, която може да доведе до вашия момент на слава през февруари. Освен това Плутон се свързва с вашата планета управител на 6-ти февруари, което означава, че до 11-ти февруари ви предстои важно запознанство с някой мъж.

Що се отнася до периода от 23 до 29 февруари, вашата планета управител ще бъде в знака Риби, който отговаря за кариерата и постиженията ви. 28-ми февруари ще бъде важен ден за вас, защото именно на този ден ще имате момент в живота си, който ще подложи дисциплината и отговорността ви на тест. Например, това може да е тема свързана с пари, печалба или голяма финансова инвестиция.

Но пълнолунието на 24-ти февруари ще бъде в знака Дева и ще засегне вашия дом, свързан с недвижимите имоти и семейството. Това ще доведе до важно събитие у дома. Най-вероятно това, което сте започнали по отношение на темата за жилищата в периода около 15-ти септември, най-после ще даде своя резултат. Например, ако сте започнали да търсите апартамент миналата година, в края на февруари можете да го купите, да получите ключовете или най-после да завършите ремонта на жилището си. Що се отнася до връзките, можете да ви се наложи да вземете важно решение в семеен план, като да се преместите при партньора си или да се отделите в заедно в свое собствено жилище.