През февруари никоя планета няма да бъде ретроградна, което означава, че Вселената благоприятства нашия прогрес и движение напред. Астрологът и таролог Юлия Лифанова разказва защо Везните трябва да насочат енергията си към творчество и как това ще бъде свързано с любовта в живота ви.

Не поглеждайте назад - през февруари всички планети се движат в директно движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да изразходваме всичките си сили за изграждане на бъдещето. Това не е случайно – през февруари повечето лични планети ще бъдат във Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и плановете за следващата година. Освен това съзвездието е въздушно и отговаря за умствената яснота.

Гледайте на живота си без розови очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към фантазиите си – колкото по-рационални сте в момента на настоящето, толкова по-щастливи ще бъдете по-късно. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива планомерно и без розови мечти.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на половите планети Марс и Венера във Водолей, заедно с Плутон. Това предполага, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек, което означава, че се заражда нещо ново в семействата и романтичните съюзи. Например, някой може да има дете, друг ще има любовник, а необвързаните ще изберат своите двама обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от тях ще претърпят личностно развитие чрез връзки с двама мъже. Например, някоя ще има конфликт с баща си заради съпруга си, друга ще претърпи промени в отношенията си поради факта, че приятелят ѝ ревнува и т.н. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до Везните, вашата планета Венера ще бъде в жилищния ви сектор до 16-ти февруари - ще трябва да се занимавате с въпроси свързани с дома, имотите и финансите. За много Везни ще бъде важно да подходят рационално към въпроса за ремонт или преместване - трябва да сте максимално съсредоточени върху тази тема.

На Новолунието на 9-ти февруари във Водолей може да имате нужда да станете креативни или ще бъдете въвлечени в някои нови истории в живота на детето ви. Ако нямате деца, тогава това е най-добрият период за влюбване - Новолунието ще ви донесе доста лесна връзка, която може да започне на приятелска основа или поради факта, че приятели ви запознават с нов човек.

До 17-ти февруари вашият управител Венера се свързва с Плутон и Марс – в живота ви може да се появят двама партньори, с които ще ви е важно да поддържате баланс и да опознаете себе си чрез тях. Това е аспект на любовния триъгълник, който може значително да повиши самочувствието ви или обратното - някой човек може сериозно да развали представата ви за себе си.

Пълнолунието в Дева на 24-ти февруари е в сектора ви на мистерията и духовността - това е аспект на прозрението и то може да дойде под формата на сън или някакво мистично преживяване. Например, може да изпитате определено чувство, което ще ви подскаже, че е крайно време да промените в живота си или на какво да обърнете внимание. Може да разкриете тайна, която ще повлияе на съдбата ви през март.