Безгрижните летни дни свършиха и дойде време да се сблъскаме с добре познатото ни ежедневие. Настъпи времето, когато предизвикателствата не свършват и от нас се изисква да бъдем винаги подготвени за всякакви ситуации.

Може би ви звучи странно, но истината е, че всеки един ден е много по-лесен, когато можем да разчитаме на "умно" устройство. Разбира се, става дума за любимия на всички ни смартфон - джаджата, която е винаги на една ръка разстояние. 

Изборът на телефон понякога се оказва прекалено трудоемка задача, която изисква да отделим доста време. Ето защо днес ще се запознаем с новия член от семейството на Nokia - модел XR20, и с неговите предимства, които го отличават от останалите модели на пазара.

Да бъдеш различен означава да изпъкваш пред всички

Nokia XR20 е първият свръхиздръжлив смартфон, който може да се справи в екстремни ситуации. Започваме именно с устойчивостта му, която е наистина впечатляваща.

Устройството се отличава с невероятна издръжливост. И по-точно той може да работи безпроблемно на температури от -22°C до 55°C градуса. С други думи - независимо дали сме почитатели на зимните спортове, или предпочитаме летните приключения, XR20 ще бъде неотлъчно до нас и ще работи без каквито и да било затруднения. 

Кой е най-големият ни страх, когато държим в ръка смартфон? Изпускането му, разбира се. Със сигурност и на вас ви се е струвало, че сърцето ви сякаш спира да бие, когато сте изпускали телефона си. Добрата новина е, че свръхустойчивото устройство XR20 издържа на изпускания от височина до 1.80 м. А това означава много по-дълъг живот за устройството и много повече спокойствие за нас. 

Третото предизвикателство, с което се сблъсква всеки от нас, е намокрянето и потапянето на телефона. Nokia отново са помислили за всичко и са проектирали телефона така, че да издържа на потапяне в сладка вода до 1 час. 

Създаден, за да издържи на изпитанията на времето

Nokia XR20 не е поредният смартфон, който прилича на всички останали. Той се отличава не само със свръхустойчивостта си, но и с всички екстри, които ни подарява самият производител. 

Телефонът идва при нас не с добре познатата 2-годишна гаранция. XR20 разполага с 3-годишна безплатна гаранция.

Любопитното е, че моделът се предлага и с еднократна безплатна подмяна на екрана през първата година от гаранцията. А самият дисплей е изработен от най-здравото стъкло, което сме виждали в телефоните на Nokia - от алумосиликатното стъкло Corning® Gorilla™ Glass Victus™, така че вероятността да се счупи е минимална.

Звучи наистина примамливо, нали?

Нестандартна визия, която привлича всички погледи

Първият ми досег с Nokia XR20 ме озадачи и помислих, че е поставен в калъф. За моя огромна изненада се оказа, че корпусът му е изработен по военен стандарт MIL-STD-810H. Именно на него дължим възможността да подлагаме устройството на изпускания и намокряне, без да се притесняваме. А ако го полеем с кафе, винаги можем да го измием под течаща вода със сапун. 

Размерът пасва идеално в ръката и дисплеят с размер 6,67 инча прави работата с телефона едновременно удобна и много лесна. Любопитно е, че може да се борави с телефона дори с мокри ръце или ръкавици, т.е. дисплеят е колкото здрав, толкова и чувствителен.

Задният панел е не по-малко впечатляващ, като се има предвид, че на него се намира ZEISS оптика. Основната камера е 48 MP, която се допълва отлично от 13 MP Ultrawide. Любопитно е, че работата на двете камери се улеснява от 2 вида светкавици - Dual-tone LED + Single LED

Nokia XR20 - смартфонът, който се грижи за всичко необходимо

Един от най-важните фактори при избор на смартфон в днешно време е батерията и по-точно нейната издръжливост. Нашият герой разполага с батерия с капацитет 4630 mAh, която се зарежда с мощност 18W. 

Спазвайки всички модерни течения, XR20 поддържа 15W Qi безжично зареждане, както и ускорено 18W зареждане.

Свикнали сме телефонът да бъде нашето тайно хранилище на ценна информация, снимки от незабравими преживявания и лични бележки. Новият модел на Nokia идва при нас с 128 GB вградена памет и 6 GB RAM памет. Сигурна съм, че ще се съгласите с мен, че е напълно достатъчно. 

 XR20 напълно отговаря на съвременните ни нужди и предлага 5G свързаност. 

А за да се чувстваме защитени, телефонът има сензор за пръстов отпечатък, отключване с лицево разпознаване и гарантирани 4 години актуализации на сигурността. 

Още при първата ми среща с Nokia XR20 разбрах, че държа в ръцете си един различен телефон, който притежава устойчивостта и здравината, която ми е необходима в забързаното ежедневие. Но наред с тази издръжливост, смартфонът очарова приятно с модерни функционалности, висококачествени камери, многогодишна гаранция и гарантирани ъпдейти в рамките на 4 години. Актуални оферти можете да намерите тук и тук.

Звучи прекалено добре, за да е истина? Nokia XR20 доказва, че мечтите могат да се превърнат в реалност.