Съществува една известна фраза: "Няма друго място като у дома". И наистина е вярно. Всички мечтаем за дом, уют и сигурност. Независимо дали е огромна къща или малък апартамент, когато е наше, то е най-ценното ни притежание.

Прекарваме години в това да направим жилището си функционално и по наш вкус. Няма по-хубаво усещане от това да влезем в красивия си дом и да знаем, че всичко това е резултат от нашия труд.

Напоследък превръщаме жилището си не само в царство на комфорта, но и в интелигентно място, което да ни пести време и пари. Най-често използваме универсални ключове, интелигентни таймери и енергоспестяващи термостати.

Забравяме обаче, че след като обзаведем дома си с нужната и мечтана техника, трябва и да я пазим. Една от най-честите причини, заради които се повреждат уредите ни са токовите удари и примигвания. 

Ако не знаем как да ги защитим от подобни проблеми, има голяма вероятност да се сбогуваме с красивия ретро хладилник, който е сбъдната мечта или със смарт телевизора от последно поколение. 

Няма нужда да се притесняваме, съществуват начини това да се предотврати и то по лесен и бърз начин.

Защита от пренапрежение

Всеки знае какво се случва по време на буря. Светкавици, мълнии и зловещо примигване на лампите.

Начин да се предпазим е да използваме катодни отводители. Да, звучи сложно, но те всъщност осигуряват допълнителна защита на близките около него уреди при мълния и атмосферни пренапрежения. По този начин той ги пази да не „изгорят“.

Непрекъсваемо захранване при примигвания

Примигванията са прекъсвания в захранването, които траят съвсем кратко – само секунда или дори по-малко. Въпреки това обаче, те нанасят поражения на настолните компютри, конзолите за игри и друго електронно оборудване, защото дори при толкова кратка липса на захранване, те се рестартират. А още по-неприятното е, че така прекъсват филмите и забавленията ни.

Можем да се защитим от това като оборудваме настолния компютър и конзолата с UPS – нещо като допълнителна батерия, която продължава да захранва уреда при отпадане на захранването от мрежата. Така няма риск филмът да спре точно преди да видим целувката.

Сам по себе си UPS-ът не защитава от пренапрежение, но в зависимост от нуждите ви може да потърсите и комбинирано устройство.

Дефектнотокова защита

Допълнителната защита има за цел да изключи веригата навреме и да предпази хората в жилището от сериозни наранявания. 

Почти всеки има спомен за неприятното усещане от неумишлено докосване до жици. Въпреки че най-често такива случки са безобидни, понякога може да се стигне и до сериозно нараняване. 

В случай на директен допир до тоководещите части, например, детето бръкне в контакта или домашният любимец реши да гризе кабели, дефектнотоковата защита прекъсва захранването и така елиминира риска за любимите ни същества.

Всички тези начини да защитим нас, домашните ни любимци и семейното гнездо, се предлагат от Schneider Electric

Компанията създава интелигентни и сигурни продукти, които имат за цел да улеснят живота ни и да модернизират дома ни. 

Сега Schneider Electric предлага промоционални условия за други свои продукти – ключове и контакти от серията Unica Plus.Тя набляга на шикозния вид на умните уреди за дома ни и ни помага да го направим интелигентен и стилен.

Дори ключовете и контаките да са сред най-обикновените неща в дома, това все пак са устройства, които участват в електроразпределението в жилището и е важно да са от реномиран производител, за да сме сигурни в качеството им.

Unica Plus предлага моделите си в над 20 цвята - от студен бял цвят, през нежни пастелни тонове, до ярки и нестандартни нюанси.

До 22 юни серията на Schneider Electric може да се закупи с отстъпка.