Сърдечен жест на пожарникари, стояли час в студа, за да помогнат на нуждаещи се възрастни хора, трогна над 21 хиляди хора във Фейсбук, които прочетоха разказа от пъвро лице на една дама. Ето какво сподели Елица Къдрева в профила си в социалната мрежа. пише в своя профил:

"Ще ви разкажа, какво видях току що от прозореца ми.

Един дядо и две баби минаваха по тротоара и мъкнеха с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали са неразумни или не са имали избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е. В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помагнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам. Тъкмо се чудех какво да предприемем, обаче не се наложи. В този момент мина пожарна кола и едната баба и помаха. В първия момент си помислих, че просто ще отминат, но грешах. Спряха колата и веднага изкочиха 5-6 момчета. Отидоха при дядото и бабите, попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца. След това останаха навън в този вятър и студ близо 1 час, защото в колата нямаше място за всички, докато най-накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха, докато линейката не потегли.

Тази случка многа ме развълнува и дори се разплаках, защото в последно време някак си свикнахме да устояваме на лошото и дори да не ни прави впечатление, но честно казано на доброто не издържах. На тези момчета искам да кажа само благодаря, че ми показахте, че все още има добри хора."

След прочетеното, много хора споделиха историята в своите профили. Повечето от тях се възхитиха на доброто сърце на униформените, но и споделиха, че са натъжени от факта, че такива добри дела липсват все повече и повече в ежедневието ни... 

Ако и вие, също като нас и хилядите други, сте се разчувствали от прочетеното, то споделете тази красива и истинска история с приятелите си, за да им покажете, че все още има надежда, че все още има добри хора, че може би доброто някога ще спаси света...