По-малкият син на Бритни Спиърс за първи път говори открито за връзката с майка си, за разголените снимки, които тя публикува в социалните мрежи, за травмите от детството и за надеждите един ден майка му да се възстанови психически и да се съберат.

15-годишният Джейдън Федърлайн реши да проговори, след като в медиите се появи информация, че той и по-големият му брат Престън, на 16, не са виждали майка си от месеци. Двамата тийнейджъри живеят с баща си Кевин от 2007 г., когато той спечели попечителството над тях.

Престън и Джейдън живеят в дома на баща си заедно със съпругата му Виктория, бивша волейболна шампионка, по-големите деца на Кевин, Кори, 20 и Калеб, 18, от предишната му връзка с актрисата Шар Джаксън, и двете му деца с Виктория - Джордан, 11 и 8-годишната Пейтън. „Чувствам, че това е моето безопасно място. Моят дом“, казва Джейдън. „Обичам всички тук.“

В интервю с режисьорката на документални филми Дафне Барак, Джейдън подчерта, че няма лоши чувства между него и майка му, но че ще отнеме време и усилия, за да възстановят развалената си връзка. „100 процента съм сигурен, че това може да се поправи. Но ще отнеме много време и усилия. Просто искам тя да е по-добре психически. Когато се оправи, наистина искам да я видя отново“, каза Джейдън. Относно отсъствието от сватбата на майка си, момчето заяви, че би било неуместно те с брат му да присъстват без останалата част от семейството.

"Не беше подходящият момент да сме там. Не казвам, че не се радвам за нея. Много се радвам за тях, но тя не покани цялото семейство, а ако бяхме само аз и Престън, не виждам как ситуацията щеше да изглежда добре“, обясни той.
Относно високата активност на Бритни в социалните мрежи и за разголените снимки, Джейдън призна, че не се чувства комфортно, но че Престън, който е по-чувствителен, срамежлив и отдръпнат, е по-засегнат от всичко това .

Обръщайки се към Бритни, той каза: „Обичам те толкова много и се надявам само най-доброто за теб. „Може би един ден можем да седнем спокойно и да поговорим отново.“
„Престън не обича камери. Той помоли майка ми да не публикува снимките онлайн, но тя все пак го направи. Ако това е, което иска да прави, няма да я мразя за това. В същото време тя трябва да разбере какво ѝ пречи да обича семейството си“, обясни Джейдън.

Освен това Джейдън се застъпи за бащата на Бритни, който имаше попечителство над нея в продължение на години. "Той не заслужава омразата, която получава в медиите. Обичам го с цялото си сърце. Той просто се опитваше да бъде баща", каза той. За брата и сестрата на Бритни, които тя често критикува, че не правят нищо, за да ѝ помогнат, Джейдън каза: „Те не са лоши хора. Те знаят през какво преминаваме в момента. Те искат нашето бъдеще да бъде такова, каквото ние искаме да бъде.“

След публикуването на части от интервюто Бритни не остана равнодушна и отговори с пост в Инстаграм към синовете си: „Най-накрая, на 40-годишна възраст, без ограничения от това, през което семейството ми ме подложи... Казвам на сина си Джейдън, че му изпращам цялата любов на този свят, всеки ден, до края на живота си!!! Любовта ми към децата ми няма граници и дълбоко ме натъжава да науча, че той казва, че не съм оправдала очакванията му като майка. [...]
Сигурна съм, че стандартите на баща ви за пушене на трева всеки ден допринасят за вашето ежедневие на 15 и 16 години да сте част от МНОГО ГОТИНО ПОКОЛЕНИЕ! Напълно разбирам нуждата ти да живееш с баща си. Щастливa съм, че направих 4 турнета, бях съдия в X Factor и много повече... Правех го за вас.
Престън, наясно съм с дарбата ти... Знам, че ти си учител в живота ми и мило дете, аз също съм твоят учител. Ужасно е да видиш, че баща ти е лицемер и казва, че медиите са ужасни, а те кара да говориш пред тях за лични неща. […] Надявам се, че можете да се погледнете в огледалото и да си спомните... вие сте мои деца и винаги ще бъдете. Тъй като Престън не ми проговори, изпращам му любовта си. Не искам нищо повече от това да те видя лично. Продължавай да свириш на пиано... ти и брат ти сте брилянтни и аз съм горда да кажа, че сте мои деца.
Колкото до моето психическо здраве, мило мое дете, разбери, че трябва да се захванеш да прочетеш някоя книга, преди дори да посмееш да си помислиш за интелекта ми, скъпи. Кажи на баща си поне да окоси двора.“