Искате бебе? Ами захващайте се за работа, защото последните изследвания сочат, че именно днешният 2-ри януари е най-популярният ден за зачеване, известен повече като Национален ден за бебеправене. 

Не вярвате? Според едно от последните изледвания, се оказва, че милиони двойки по цял свят зачеват децата си именно на днешната дата. Безспорно доказателство са милионите бебета, родени на 26 септемри (денят, в който е изчислено, че се раждат най-голям брой бебета през годината в световен мащаб).

Според онлайн сайта за родилки Channel Mum, провела проучването, хората се стремят да родят децата си през септември, за да могат те да бъдат най-големите през началото на учебната година след време. 

Също така се смята, че 2-ри януари е денят, когато двойките са склонни да правят секс, за да излекуват махмурлука след новогодишната нощ и да облекчат стреса, след завръщането си на работа.

И тъй като зачеването не е толкова лесна игра, колкото повечето от нас си мислят, родителите с голямо чувство за хумор дават някои странни съвети, които са опитвали самите те, докато са чакали появата на двете чертички. Разбира се, те нямат никаква доказана ефективност, но ние все пак решихме да ги споделим с вас, за да се позабавлявате, докато ги четете.

Сред най-известните са похапването на тъмен шоколад всеки ден, носенето на чорапи по време на секс, похапването на пържени картофи точно след половия акт и... носенето на предварително замразено бельо от мъжете. Други двойки съветват да се спи в пълна тъмнина и да се изключат всички мобилни устройства, включително Wi-Fi връзката в стаята. Друг странен трик всъщност е най-популярният метод, използван от 58% от станалите вече родители - жената да държи вдигнати краката си във въздуха и да се преструва, че кара велосипед най-малко три минути след като половият акт е приключил. Сред другите странни неща, които двойките са опитавали, са спането върху зелена спалня, вярвайки, че това е "плодороден цвят", а една от 200 жени (просто толкова са анкетираните) си е поставила пиърсинг на лявата ноздра, тъй като според източната аюрведична медицина това може да направи жената по-плодородна.

Е, каквото и да решите да опитате вие тази вечер, ви пожелаваме късмет! И на есен с бебче!