По-бързо, по-високо, по-силно. Ключови думи в спорта, където в основата в заложена борбата за всеки метър и всяка секунда. Но не и на всяка цена.

През уикенда носителката на три златни олимпийски медала в биатлона Дария Домрачова впечатли с жеста си към Доротея Вирер. Във финалния спринт в преследването в Антхолц състезателката от Беларус... се отказа в полза на съперничката си, съобщава Dnevnik.bg.

При влизането на последния завой Домрачова закачи Вирер, заради което италианката изпусна едната си щека. Тогава Домрачова се отказа да атакува второто място и завърши трета.

Жестът предизвика много положителни коментари в социалните мрежи.

"Би било напълно нечестно да се боря срещу състезател с една щека. Аз бях причината тя да я загуби. Дори така не бях сигурна, че ще успея да я победя. Това не беше особено хубава ситуация и за двете ни, но не бих могла да постъпя по друг начин", каза Домрачова. Победителка в надпреварата стана Лаура Далмайер.

Ден по-късно Домрачова направи много силно състезание и въпреки неубедителното начало спечели масовия старт. След нея останаха Анастасия Кузмина от Словакия и финландката Кайса Макарайнен.