Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.
Обикновено свързваме празниците със семейството, подаръците и, разбира се, шоколада! С днешната рецепта обаче, няма как да не зарадвате любимите си хора. Вижте как да си я приготвите сами у дома:
Необходими продукти:
За бисквитите:
- 1 1/4 чаша брашно София Мел Екстра
- 8 с.л (1/2 чаша) обеззолено масло
- 1/2 чаша горещ шоколад
- 1/3 чаша кафява захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. еспресо на прах
- 1 голямо яйце
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 1/2 чаши мини шоколадови топчета
- 1/2 чаша какаови зърна
За заливката:
- около 60 парченца натурален шоколад
- ментов крънч, какаови зърна или нарязани ядки за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Леко намазнете хартия за печене. За да направите бисквитите смесете маслото, горещия шоколад, кафявата захар, солта и еспресото и разбийте, докато сместа стане гладка. Добавете яйцето и ванилията и бъркайте, докато се смесят напълно. Сложете брашно и отново бъркайте, за да се комбинират добре. Добавете шоколадовите топчета и какаовите зърна. Оформете бисквитките, като ги поставите на поне 5 см разстояние една от друга върху хартия за печене. Печете ги 8-9 минути, докато се образува коричка, но внимавайте, за да не прегорят (трябва да са леко меки отгоре). Извадете ги и сложете парченце натурален шоколад в центъра на всяка бисквитка. Върнете ги във фурната за още 1-2 минути. Накрая поръсете с декорация по ваш избор. Оставете бисквитките да се охладят върху хартията за печене, докато шоколадът отгоре се втвърди напълно. За да ги съхраните за по-дълго време, ги сложете в пликче, което затворете добре или пък директно в хладилник.
Вкусен и доста искушаващ резултат, нали?