Имайки предвид, че вече сме в сезона на Девата, днес решихме да ви разкрием някои неочаквани неща за този сложен знак. Мнозина не го разбират правилно и смятат, че представителите му са критични перфекционисти. Е, дойде перфектното време да разбием митовете!

На първо място, Девите не са критични.

Всъщност те критикуват на първо място себе си, а след това останалите. Взискателни и аналитични, те могат да внесат ред и в най-големия хаос. И ще го направят по най-добрия възможен начин!

Никога не подценявайте предложенията им. Ако го направите, ще чуете „Трябваше да ме послушаш“. Ако има някаква криза, представител на зодия Дева е идеалния човек, около когото искате да бъдете. Той може да направи крачка назад, да огледа внимателно ситуацията и да знае какво трябва да се направи, за да се продължи нататък. И няма просто да ви го каже: ще направи списък или дори презентация как трябва да подх одите стъпка по стъпка! Животът на никоя Дева не е завършен без списък. А ако го погледнете, ще се изумите колко много планове иска да постигне.

Ако попитате Девата за нещо, за което не е сигурна, за минути ще провери в някоя книга (или Интернет) и ще ви сподели верния отговор.

Книгите и източниците на информация са част от света им, заедно с инструкциите за това как да се свърши нещо. Представителите на тази зодия не се боят да питат за насоки, защото знаят, че инструкциите са създадени с причина – да бъдат прочетени и спазвани. Мнозина ги подценяват, мислейки, че ще се справят със сложните задачи, без да следват посочените стъпки. Но Девите знаят по-добре. Всичко има правилен ред и е важно да знаят методологията. Ума им просто функционира по този начин.

В работната среда е доказано, че е необходимо да има поне една Дева, за да може нещата да се случат.

Те са едни от най-добрите работници в зодиака. Усърдната работа е част от съзнанието им и времето за почивка е много трудно за намиране в заетия им график. Винаги има какво друго да се свърши, за да се подобри ситуацията. Те могат да се обсебят от идеята да намерят идеалното решение. И точно този перфекционизъм понякога ги изцежда.

Известно е, че Девите са тихи, но това не трябва да ви заблуждава. През ума им винаги преминават хиляди мисли. Не могат да се борят с това – аналитичните им колела винаги тракат и е трудно да ги изключат.

И точно заради този активен ум, те са склонни към тревоги.

Те рядко се оплакват за ситуацията, но винаги мислят как да я поправят. Евентуално ще има какво да кажат, затова ги слушайте внимателно – думите им могат да променят всичко.

Харесва им да помагат на останалите и не искат нищо повече освен да правят щастливи хората около себе си. Като доверен съветник, винаги са на заден план, готови с перфектното решение. Девите се наслаждават на това да има нужда от тях, а не да бъдат под светлините на прожекторите. Истинските Деви са срамежливи и се крият зад кулисите. Това, което повечето не осъзнават, е че точно там се случва най-важната работа.

Друго нещо, което хората не схващат напълно, е способността им да бъдат много подредени. Всеки познава поне една разхвърляна Дева! И въпреки това дори и хаотичните представители на тази зодия знаят къде се намира всичко. Ако се намесите в тяхната система, ще усетите гнева им.

По отношение на връзките си, Девите не искат да бъдат приятели с всички и нямат купища обожатели. Могат да бъдат придирчиви и контактуват само с малцина. Не са повърхностни и им отнема време да вземат решение по отношение на любимия човек. Красивото лице и грандиозните обещания не биха ги накарали да хлътнат до уши.

Ако се опитвате да впечатлите Девата, нека нещата са простички.

По-голямото не е по-добро. Малките неща са от значение за тях. Не търсят огромни знаци на отдаденост – дребните, значими и истински неща са това, от което се нуждаят. Ако сте умни и достатъчно търпеливи да изчакате една Дева, тя ще забележи усилията ви. В крайна сметка те ще ви заобичат, заедно с всичките ви недостатъци.

Когато наистина обичат, дават всичко, което имат!

Девата не търси принца на бял кон или принцесата от приказките. Магията е за мечтателите, а не за практичните Деви. Те търсят истински и дълготрайни отношения, отдаденост и комуникация. Ако пренебрегнете това, бързо ще изгубят интерес.

В крайна сметка, Девите са истински ангели и доверени съветници. Те са тези, които работят зад кулисите, за да спасят деня и могат да намерят наистина работещо решение за всеки проблем. Прикрити или не, ние се нуждаем от тях, за да направят живота по-малко сложен и да ни водят към правилните решения. Светът е по-добър с Девите. Някои неща просто не могат да се случат без тях.

Заради всичко това просто ви обожаваме, мили Деви!