Джеф Безос е най-богатият човек в света, основател и главен изпълнителен директор на Amazon. Той също така е и баща на четири деца. Докато ги отглежда, той постоянно им дава същия съвет, който би дал на всеки млад човек: "Бъдете горди с избора си, а не с талантите си!"

„Може да си щастлив, че си красив или си добър в математиката, но качествата, с които си се родил, не трябва да повишават чувството ти за самооценка”, казва той. „Работата ти обаче е нещо, с което може да се гордееш. Тя е избор. Когато я свършиш добре, това ще доведе до успеха ти!”

Ако се отдадеш, може да се възползваш максимално от талантите си и наистина да се откроиш. „Когато имаш дарба и се трудиш усилено, наистина се възползваш от този подарък“, каза Безос.

За тази цел той подтиква децата си и всички, когато тепърва започнат кариерата си, да преследват своите страсти, защото именно това е тайната на успеха. „Това ще улесни избора ти да работиш усилено“, твърди Безос.

"Ще работиш с хора с подобно мислене и ще заредиш стаята със силна енергия", добавя той. "Ако правиш нещо, което обичаш, денят може да бъде толкова забавен, повярвай ми!"

И ако промениш интересите си, всичко е наред. Бизнес магнатът признава, че в сгрешил за първата си страст. „Мислех, че искам да съм учен, когато отидох в Принстън. Исках да бъда физик и на половината от следването си, разбрах, че не съм достатъчно умен, за да бъда такъв.“

Но точно тази промяна му помага да се доближи до страстта си.

„Трябва да разбереш какво обичаш“, казва Безос. „И това ще ти донесе голяма радост! Бъди сигурен!“