На 8-ми март художничката Джоди Стийл публикува изумително видео (Body Image), което само за 24 часа е прегледано от над 40 милиона потребители (вече над 80 млн.).

Видеото никога не разкрива лицето на Джоди, а се фокусира върху коремната ѝ област. Върху нея Джоди рисува въже, което сякаш пристяга корема ѝ в много стегнат възел, символ на непрестанната борба на мнозина жени и мъже, които се опитват да постигнат „перфектното” тяло.

В коментарите тя обяснява видеото си така:

„Веднъж щом разбрах, че природата не ми е отсъдила да имам фигура като пясъчен часовник или дълги и слаби крака, аз се отърсих от натиска да постигна идеала за красота на обществото ни. Освободете се от демоните си, научете се да се наслаждавате на нещата, които обичате. Така можете да бъдете здрави и щастливи.” 

Освен това Джоди подчертава, че е важно да живеем здравословно, а не да си поставяме нереалистични цели, за да се впишем в днешните стандарти за сексапилност.

Броят на преглежданията и коментарите говори сам за себе си – видеото е докоснало мнозина потребители, които имат проблеми с представата за телата и се опитват да постигнат тази изкуствена перфектност.

Вижте видеото и ни кажете какво мислите за призива на Джоди Стийл:

Body Image by Jody Steel - A Timelapse DrawingMusic by Kylaido

Публикувахте от Jody Steel в 8 март 2016 г.