Известният кулинар и телевизионен водещ Антъни Бурдейн е открит мъртъв в хотелската си стая в Париж, съобщи Си Ен Ен.

Той е бил във Франция и е работил по предстоящите епизоди на предаването си "Paris Unknown". Бурдейн е бил намерен от колегата си Ерик Рипърт, като по първоначална информация се е самоубил.

Наричан "лошото момче на кулинарния бизнес" Антъни Бурдейн бе един от най-известните и добри готвачи в света. Страстен изследовател на различните култури, той обожаваше да обикаля и да опитва всичко най-странно. Едни го намираха за твърде циничен, а други го боготворяха.

Но каквото и да кажем за него, едно е сигурно - името му завинаги ще остане сред тези на най-добрите, защото наистина бе бунтарят, без задръжки, когото светът обожаваше! 

А ето и част от уроците, които ни завеща:

„Уменията могат да бъдат усвоени. Характера обаче или го имаш, или го нямаш.“

„Тялото ти не е храм. То е увеселителен парк. Наслади се на изживяването!”

„Всичко може да се сготви и изяде. Дайте ми Елвис, сол и оцет – и ще го изям.”

„Храната отразява всичко, което сме. Тя е продължение на нашето национално и етническото чувство. Тя разкрива личната ни история, на района ни, на племето ни, на бабите ни.”

„Начинът, по който си приготвяш омлет разкрива много от характера ти.”

„Когато си млад, на 22, физически здрав и жаден за знания – пътувай. Отиди колкото се може по-далеч, спи на пода, ако е нужно. Само така ще можеш да се учиш от другите, да видиш как живеят, как се хранят и готвят.”

„Има ли нещо по-хубаво, което можеш да направиш за някого, от закуската?”

 „За мен животът на готвача е дълга любовна история, изпълнена с върховен екстаз, разочарования и смешни моменти.”