Декорацията на детска стая се отличава от украсата, на която и да е друга част от нашия дом. Разликата е в това, че стаята на нашето дете много лесно може да пресъздаде някоя наша забавна идея и да стане интересна част от дома, както и весело място за игри. Съвременните декорации ще изглеждат студено, затова може да заложите на топлите, весели цветове, които да направят детската стая уютно местенце.
 
Трябва да направите внимателен подбор и на самите мебели. В днешно време технологиите са толкова напреднали, че не е трудно да намерите например любимия Маккуин на сина си под формата на легло или прекрасно легло на принцеса за дъщеричката си. Нестандартните мебели също не са лоша идея. Те обикновено осигуряват повече пространство за игра и  ще накарат  детето ви да се чувства специално. А с едни тапети и килимче с детска нотка, светът им ще стане по-интересен и заинтригуващ.
 
За по-нестандартни идеи за декорацията на детската стая може да се консултирате и с вашите деца. Ще останете учудени от това, колко е безгранично детското въображение и как можете да го пресъздадете в едно малко пространство, в което детето ви не само ще се чувства в безопасност, но ще се забавлява. Дори и с обикновени мебели, едни завивки на любимите герои на вашето дете, ще донесат усмивка на лицето му. А какво по-важно има от това то да е щастливо?!   
 
Вижте пример за дизайн на детска стая, вдъхновен от любимите супергерои на малчуганите: