- Хвърлете бомбата в края на работния ден.
Утрото е много забързано и рискувате да си развалите целия ден. Не чакайте и твърде много. Ако е много късно няма да имате време за потенциалния дълъг разговор. Ако го направите по-рано, имате време да се чуете с приятелите си.

- Направете го лично.
Не изпращайте съобщение, освен ако не сте се виждали няколко пъти небрежно (в такива случаи съобщение във Фейсбук или СМС са достатъчни), дължите на бившия си истината очи в очи.

- Вижте се на полуоживено място.
Паркът или молът са достатъчно уединени места, за да не се чувствате в капан, както бихте се чувствали в ресторант или бар. На разходка е идеално, защото така си общувате най-добре. Не се гледате в очите, но сте един до друг.

- Започнете позитивно.
Например: "Прекарахме си чудесно, харесва ми чувството ти за хумор, винаги си се държал добре с мен, но не си пасваме."

- Хвърлете вината върху себе си, не върху него.
"Нуждая се от човек, който е готов да се задоми, или ”в момента съм по-концентрирана над кариерата си и връзките не са ми приоритет". Така не изтъквате недостатъците му и щадите егото му. Зарязвате го, но не искате да го нараните повече от необходимото.

- Изслушайте го.
Ако усетите, че говори едно и също и вече сте го разбрали, кажете строго: "Може да продължим така цяла вечност, но няма да се получи." Да, звучи тежко, но трябва да му е ясно, че сте взели решение.

- Избягвайте го за месец.
Не му звънете, не му пишете във Фейсбук, съобщения, нищо! По-лесно е да приеме раздялата, ако не се засичате. Ако поиска да останете приятели, не го лъжете и му кажете, че е невъзможно. Кажете му: "Дано някой ден да можем да сме приятели, но в момента е невъзможно."

- Изтрийте го от приятели.
Като го изтриете от Фейсбук, ясно му казвате, че между вас е свършено. Защо да го измъчвате да ви гледа снимките и да следи живота ви, а и да се излагате на риска да го видите как се обвързва с ново момиче?