Навлизаме в един от най-взискателните месеци за пазаруване в годината с треската по Черен петък, а ярките светлини на празничния сезон идват и с много реален страх от преразход за мнозина от нас. И всяка година, колкото и да се заричаме, покрай Черния петък и наближаващите коледни празници, прекарваме все повече време онлайн, в търсене на перфектния подарък, който да стопли любимо сърце. "Отпусни се, идват празници!" – е, да ама как да го направя, след като на клона чака едно дете с желания като за 100, любим, две най-добри приятелки, сестра, няколко баби(и мои, и на детето) и грижовен дядо… За жалост, тръпката от пазаруването доста лесно може да се превърне в пълен провал и угризения на съвестта на купувача, а коледният сезон - в истински разрушител на бюджета. Ето защо е необходим план за действие, които да ни помогнат да пазаруваме разумно, да купим всичко, да ни излезе по-евтино и дори да получим част от парите си. Да, чети надолу и си води бележки, защото имаме да разкрием една нова тенденция в онлайн пазаруването, която ни дава допълнителни отстъпки и възможност да си върнем част от парите!

Задай си бюджет

Първата стъпка към спестяването на пари е да определиш точен бюджет и да се придържаш към него. Това е може би най-лесното и ефективно нещо, което трябва да направиш, когато става въпрос за коледно пазаруване или покупки покрай всичките оферти на Черен Петък. Започни със списък с хора, за които би искала да пазаруваш, след което разпредели сумата, която искаш да похарчиш за всеки от тях. След всеки закупен подарък, се уверявай, че проследяваш разходите си. Само и единствено така ще станеш истински мастър в харченето, знаейки границите си и избягвайки умело импулсивните покупки.

Пазарувай за Коледа през цялата година

Умните купувачи знаят, че ключът към спестяването на подаръци, е да пазаруваш през цялата година. Страхотните отстъпки дебнат още на Черния петък, когато можеш да намериш качествени артикули на наистина изкушаваща цена. Твърде лесно е да стигнете до преразход, когато оставиш цялото коледно пазаруване за ден-два и то или защото си загубила представа за времето, или защото си привлечена от изкушаващи оферти. Коледният шопинг месеци преди празниците ще ти помогне да не натоварваш излишно бюджета си, а и имай предвид, че доста неща излизат много по-изгодно доста преди празниците. Няма причина да плащаш пълната цена, когато можеш да спестиш, нали? 

Предварително сложи всичко в Любими

Така, след щателна селекция, ще можеш да прецениш кое наистина си заслужава и имаш нужда. Освен това по този начин доста по-лесно ще можеш да виждаш кога намалението на конкретния продукт е най-голямо, за да го сложиш в кошницата и вече да бъде твое.

Пазарувай и върни част от парите си обратно с кешбек

Не, не си прочела грешно – вече има начин да върнеш част от сумата, която си похарчила обратно в портфейла си като кешбек чрез платформата Cashway.bg. Но какво е кешбек и как работи? "Кешбек" идва от английската дума "Cashback" и буквално означава "пари обратно". Единственото, което се изисква от теб, за да получиш възвращаемостта от сумата, която си похарчила, е като купувач да влезеш абсолютно безплатно през Cashway.bg в уебсайта на даден онлайн магазин, с който платформата си партнира (а те са над 240 от топ онлайн търговците в България), да кликнеш върху това, което искаш да купиш и да завършиш поръчката си както обикновено. След това получаваш своя кешбек, който е определен процент от стойността на продукта и готово. При някои търговци кешбек-а може да стигне дори до 30%. Бързо, лесно и много яко!

Самата аз дълго време се смях и дори подигравах на мъжа ми, който с всяка покупка го правеше. Но ето, че в момента съм толкова привързана към платформата, че не бих могла да си представя да купя каквото и да е по друг начин.

Опитай и ти – супер лесно е, наистина!

А ползите, които Cashway.bg ти носи са толкова много:

• спестяваш допълнително пари, когато пазаруваш онлайн, защото за всяка покупка си възстановяваш част от похарчената сума под формата на кешбек. При някои онлайн търговци тази сума може да достигне дори до 30% от стойността на покупката. Освен това Cashway събира актуалните оферти и кампании от над 240 онлайн търговци на едно място като Fashiondays, AboutYou, Answear, Sinsay, LC WAIKIKI, Obuvki.bg, Notino, The Body Shop, Myprotein, Zora, Booking, Aliexpress и много други.;

• спестяваш време като получаваш актуална информация на едно място за всички кампании и оферти в платформата. Според платформата средно един активен потребител може да си върне над 260 лева, а до момента Cashway вече са изплатили на своите ползватели общо над 180 000 лева реално спестени суми;

• получаваш достъп до ексклузивни промо кодове;

• получаваш твоя кешбек по удобен за теб начин - чрез банков трансфер, с паричен превод от Еконт, на каса на easypay, под формата на електронен ваучер и др;

• получаваш допълнителен бонус от 5 лв. при регистрация;

• всичко е напълно безплатно

"Кешбек услугите имат важно значение, защото стимулират културата на спестяване сред българските граждани и дават възможност на потребителите да пазаруват умно. За разлика от различни видове промоции, при които клиентът получава определен процент отстъпка, но често веднага след това взима решение да даде спестените пари за последваща покупка, то при кешбек той спестява средствата дългосрочно. Мнозина дори се учудват, когато установят колко пари са спестили половин или една година по-късно. Затова и кешбек платформата ни набира все по-голяма популярност, а всеки, който я изпробвал, остава привърженик и в бъдеще. А сега във връзка с черния петък платформата ни предоставя и допълнителни 5% кешбек с подбрани наши партньори сред най-големите български онлайн търговци" - споделя Георги Костадинов, Управител и съосновател на Cashway.bg.

Не позволявай на предколедния сезон да попречи на бюджета ти и да те накара да съжаляваш за всички усилия. Защото няма нищо по-удовлетворяващо от това да подариш любов! А когато освен щастие в очите на човека, получиш и кешбек, който е само за теб - ето на това му казвам аз наистина нова ера в шопинга. Толкова е яко, опитай и ти с Cashway.bg!