За да поддържате тялото си в добра форма, трябва да изберете спортна дейност, която наистина ще ви хареса и ще гарантира добри резултати. Бокс, танци или йога: кой спорт е най-подходящ за вас, разберете сега:

Овен

За Овните са подходящи почти всички видове спорт, но бойните изкуства - са нещото, което наистина може да се превърне в тяхна страст. Преследвайки своята цел, те могат да дадат най-доброто от себе си, забравяйки за болката и умората.

Телец

Телците предпочитат умереното, но постоянно темпо. Поради това, те не бива да избират спорт, който ще ги тормози. Вместо това трябва да предпочетат занимания, които включват работа в екип - баскетбол, волейбол или танци.

Близнаци

Близнаци обичат да тренират не само тялото, но и ума. Следователно за тях са идеални занимания като йога или пилатес. Трябва да си намерят треньор, който винаги ще бъде в състояние да обяснява не само как, но и защо трябва да направят това или онова упражнение.

Рак

От една страна, особено важна за Раците е комфортната среда за спортуване. Затова може да им се стори удобно да тренират у дома. Но, от друга страна, те имат нужда от контакт с други хора, за да не губят мотивация. Отлична идея може да се окажат видео тренировките.

Лъв



Какво обичат Лъвовете най-много? Разбира се - публиката! Лъвът трябва да се чувства звезда на шоуто, така че танците биха били техният идеален избор. Усвоявайки хореографските движения, те не само ще поддържат форма, но и ще покоряват всички останали в петък вечер.

Дева

Единственият въпрос, който си задава Девата при избора на подходящ спорт е: "Какво мога да получа от това?". Тя трябва да знае какви ползи за здравето имат тренировките от конкретния спорт. Дейностите, включващи медитация, могат да бъдат добър избор, тъй като те са насочени към укрепване на физическото и психическо здраве.

Везни

Грациозни и изящни, Везните не трябва да избират агресивни спортове. Вместо това трябва да се спрат на нещо естетично и лесно - въздушна гимнастика или танци на пилона, наистина може да ги запленят.

Скорпион

Скорпионът е един много силен знак, затова му трябва спорт, който да го научи правилно да направлява и да използва енергията си. Може да избере бокс или бойни изкуства, съчетаващи философия и сила. Но да не избързва с абонаментната карта. Нужна му е свобода на избор - днес може да иска да отиде на танци, утре – да кара колело, а на следващия ден – да посети урок по йога.

Стрелец

Подобно на Водолея, на Стрелеца му е нужна голяма мотивация за спорт. Благотворителност, социални инициативи - точно това е, от което има нужда. Обича да дава пример на другите, например, маратона за набиране на средства за благотворителност може да го мотивира много повече от уроците по плуване.

Козирог

Козирозите са дисциплинирани и са в състояние да се посветят на хобито си. Те са перфекционисти до върха на косата, така че предпочитат само доказани и надеждни спортове. Няма да губят времето си с модни тенденции и ще ходят на фитнес, за да работят наистина здраво, а не да позират за снимка в Инстаграм. Подходящи са лека атлетика, маратон, занимания с велоергометър и тренажори.

Водолей

Водолеите обичат да са в компания, така че тайната на успеха за тях е в отборните спортове. Добре би било, ако събитието има нещо общо с благотворителност или други социални дейности: маратон срещу рака, политическа кампания или благотворителна колоездачна обиколка.

Риби

Без значение какъв вид спорт предпочитат, има нещо, което е просто жизненоважно за тях – да имат силен лидер срещу себе си. Това може да бъде йога учител или личен треньор, който няма да им позволи да се отпуснат и постоянно ще ги вдъхновява. По-добре да се придържат към ясна програма и се чувстват длъжни пред някого.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да изберете спорт, който ви е по сърце. В края на краищата, когато се занимавате с нещо, което наистина обичате, може да получите истинско удоволствие от тренировките, а не само да се борите с наднорменото тегло.