Много от нас понякога изпитват нужда от преобразяване и платинета коса винаги е добър избор, тъй като наистина може да озари външния вид. Ще ви покажем как да я постигнете безопасно и да поддържате косата си здрава.
Какво ще ви трябва:

• Кокосово масло

• Четка за коса

• Четка за боядисване на коса

• Окислител

• Обезцветяващ прах

• Тонер

• Шампоан

• Балсам

Бележки:

1. Преди да обезцветите, уверете се, че косата ви е в добро състояние. Също така, най-добре е да не я миете няколко дни преди процедурата.

2. Има 4 основни нива на окислителя: 10, 20, 30 и 40. Колкото по-тъмна е косата ви, толкова по-голямо трябва да бъде.

• Ниво 10 трябва да се използва, ако искате да добавите цветен тон към косата със същите нива на изсветляване. Така ще добавите цвят, а няма да изсветлите косата.

• Нива 20 „повдига“ оригиналния цвят на косата с 1 или 2 нива. Това е и най-добрият окислител за покритие на сиви коси.

• Ниво 30 работи по същия начин като окислителя на ниво 20, но променя цвета на косата с 2 до 3 нива. Използва се за обезцветяване, както и за боядисване.

• Том 40 е най-силното от всички. Променя цвета на косата с 4 нюанса. Използвайте го много внимателно. Най-доброто е, ако искате да се превърнете в платинена блондинка. Никога не надхвърляйте ниво 40, защото ще изгорите скалпа си.

3. За предварително боядисана коса, не забравяйте да използвате по-силна филтърна обработка, като използвате продукти със съставки като амоняк, пероксид, избелващи съставки и алтернативни химикали, които изчистват молекулите на косата от цвят.

4. Друга препоръка за вече боядисана коса е да изчакате 8-10 седмици, след като я боядисате, така че цветът да има време да избледнее.

5. Имайте предвид, че ако косата вече е боядисана и дори да искате достатъчно време, за да избледнее, ако я обезцветите сами, това ще позволи да стане само с 1-2 нюанса по-светла. Ако искате нещо по-трайно, по-светло и по-малко инвазивно, най-добре е да посетите фризьорски салон.

Процесът на обезцветяване

Стъпка 1

Загрейте малко кокосово масло и намажете цялата си глава. Разрешете косата си така, че кокосовото масло да достигне навсякъде.

Стъпка 2

Разделете косата си на 4 секции. Фиксирайте частите, така че всички да останат на място.

Стъпка 3



Смесете окислителя и обезцветителя на прах, докато постигнете консистенция на пудинг. Количеството, което можете да използвате, трябва да бъде записано в инструкциите на всеки продукт. Прочетете го внимателно.

Забележка: Избягвайте да използвате метални купи, тъй като могат да съдържат вещества, от които обезцветителят да загуби своята повдигаща сила.

Стъпка 4

Нанесете обезцветяващата смес върху една от секциите, които предварително сте отделили, започвайки от корените. Направете го от двете страни на косата. Направете това с всички 4 секции на косата си. Винаги започвайте отгоре.

Стъпка 5



Сега увийте косата с найлонов плик. Не забравяйте да оставите място за въздух. Останете така за около 20 минути.

Стъпка 6

След като изчакате 20 минути, измийте косата си с шампоан и балсам.

Стъпка 7

Изсушете леко косата.

Стъпка 8

Смесете малко окислител с тонер (съотношение 2:1), докато се получи желеобразна консистенция.

Забележка: Тонерът е необходим за дами, чиято коса е естествено тъмна, защото никога няма да постигнете платинено рус оттенък, когато я обезцветите за първи път и всъщност ще изглежда жълтеникава. Тонерът трябва да се използва в нюанс светла пепел, сребрист или перлен, за да може косата да постигне по-хладен нюанс.

Стъпка 9

Нанесете сместа от окислител и тонер само върху корените и след това масажирайте с пръсти. Бавно ще започне да става лилаво (което е нормално). Изчакайте 5 минути.

Стъпка 10

Сега нанесете сместа върху останалата част от косата и изчакайте още 5 минути. 

Стъпка 11

Измийте добре косата с шампоан и балсам за последен път и след това я изсушете.

Резултати

Ако сте изпълнили правилно всички предишни стъпки, косата ви вече е платинено руса и изглежда здрава.