Има поводи, за които е нужно специално облекло, но търсенето на перфектната рокля може да се окаже трудна и изморителна задача. На всичкото отгоре, накрая обикновено носим избраната рокля един-два пъти. Много по-добре е да превърнем търсенето на рокля в забавление и да намерим алтернатива, която ще ни даде същото качество, но на разумна цена.

Именно тук на помощ идват любимите ни магазини Mания, които наистина спасяват положението, когато не ви се дават много пари за нещо, което ще облечете веднъж, а после ще стои някъде дълбоко в гардероба. А най-хубавото е, че има по нещо за всяка дама - от най-елегантната до най-екстравагантната рокля!

За да бъде обаче, всичко изпипано и до най-малкия детайл, днес ви представяме един кратък наръчник, с който ще ви е по-лесно да откриете перфектната рокля:

Изберете роклята според събитието

Най-важното е да подберете рокля, подходяща за събитието, на което ще бъдете. Ето някои наши препоръки:

За абитуриентския бал: Имате огромен избор от стилове, когато става дума за абитуриентския ви бал. Роклята ви може да е дълга или до над коляното, важното е да е по-официална и по-специална от парти роклята.

За сватба: Ако ще бъдете на сватба с официално облекло, най-добре е да изберете дълга рокля или коктейлна рокля до под коляното. Ако сватбата е в по-небрежен стил, рокля с по-свободна кройка до средата на прасеца също е удачен вариант. Дантелите, воланите и обемът са много подходящи за подобна рокля.

Рокля Gina Tricot от mania.bg

За парти: Роклята за парти (като рожден ден, моминско парти и подобни) трябва да е къса и сладка. Ако предпочитате по-дълга рокля, изберете такава, която пада точно под коляното. Ако става дума за вечерно парти, може да изберете и по-секси рокля с малко повече блясък, например с метални украшения или пайети.

Рокля Lipsy от mania.bg

За официален прием: За официално събитие от такъв тип е добре да заложите на рокля, падаща до коляното или точно под него. Тя не трябва да е секси и да показва твърде много плът. Кройката трябва да е изчистена, а твърде обемните рокли не са добър избор. За предпочитане е раменете да са покрити, затова може да изберете рокля с ръкави или подходящо сако.

Рокля Anne Klein от mania.bg

Ако нямате време да обикаляте по магазините, то в онлайн разпродажбите също може да откриете някои страхотни маркови находки.

Още няколко съвета:

Ако не сте сигурни за дрескода, просто преценете дали събитието е официално или полуофициално.

Ако събитието е вид парти или празненство (т.е. полуофициално), спокойно можете да заложите на елегантна коктейлна рокля. Съчетайте я с чифт токчета и чанта тип плик/клъч. Ако се притеснявате, че ще бъдете твърде нагласени, изберете ниски обувки, например сандали, заложете на по-светло червило и отидете с пусната коса. Ако видите, че останалите са много по-официално облечени, носете си ластик и червено червило. С един бърз кок и по-тъмния цвят червило веднага ще придадете по-официален вид на визията ви.

Ако събитието е строго официално, заложете на малко по-дългата рокля с класически дизайн, например такава със сърцевидно деколте или с А-линия.

Рокля Vesper от mania.bg

Личният стил

Не забравяйте, че едно от най-важните неща е роклята да показва личния ви стил. Въпреки че някои събития имат строг дрескод, пак имате достатъчно свобода да изразите себе си.

Къде да я намерите?

След като знаете какво да търсите, потърсете вдъхновение онлайн или посетете избрани магазини, където ще можете да пробвате рокли на живо и да получите професионална консултация. Много е важно да видите как конкретният цвят стои на кожата ви, защото доста често любимият ни цвят не е цветът, в който изглеждаме най-добре.

Когато откриете правилната рокля, ще бъде любов от пръв поглед!