Невинаги е лесно да сте сигурни, че сте в мислите на мъжа и че му липсвате, когато не сте наблизо. На много жени дори им се иска да предизвикат това усещане за липса у мъжа на мечтите си. В този случай, голяма част от дамите допускат грешки, които в крайна сметка водят до още по-голямо отдалечаване между тях и въпросния мъж. За да избегнете това, трябва да знаете как да го направите още от самото начало, по време на фазата на съблазняване във връзката.

За да направите така, че да липсвате на своя мъж, трябва да спазвате определени правила. Целта е да бъдете на преден план в съзнанието му. По този начин бързо ще забележите как чувството, че липсвате на някой, може да засили любовта и да развие привличането. 

Ето и 8 начина как да направите така, че да му липсвате

1. Позволете му да поеме инициативата

Направете така, че той да е този, който ви се обажда. По този начин вие ще бъдете в съзнанието му. А мъжете обичат преследването, когато става въпрос за началото на една връзка и флирт. Една от техниките, които работят най-добре, когато става въпрос за връщане на бившия или за привличане на нов партньор, е правилото за отказ от контакт. За бившия ви това е моментът, в който прекъсвате всички контакти, за да го накарате да иска да си ви върне.

Адаптирайте този инструмент към сегашната си ситуация и ще можете да накарате мъжа, от който се интересувате, да усети вашата липса и да се влюби във вас. Като му дадете възможност да поеме инициативата да ви преследва, ще постигнете двоен ефект. Ще разберете, че той се интересува от вас, и ще разберете, че наистина иска да бъде във връзка с вас. Освен това ще му дадете възможност да разбере какво иска и той.

Ако той е постоянен в това да иска още срещи и да се свързва с вас, това е добър знак, че е сериозен. 

2. Не го оставяйте да си мисли, че ви има твърде рано

Как да го накарате да мисли за вас през цялото време? Вярвате или не, има нещо положително, което може да се каже за това да си поиграете на недостъпна. Това обаче не означава, че трябва да си играете с него наистина.

Много жени са склонни да изпитват липса на самочувствие в някакъв момент, независимо дали е по-напред във връзката им или когато все още са във фазата на съблазняването. Те не са сигурни дали мъжът, когото харесват, се интересува искрено, или просто флиртува и играе игри. Да не говорим за факта, че има толкова много клишета за мъжете, които изневеряват, че може да е доста трудно да се довериш на някого.

Така че бъдете разумни по отношение на времето, което прекарвате с него. Дръжте възможностите си отворени и му позволете да ви се докаже. Не се ангажирайте с нищо, докато не се уверите, че той е сериозен. Не бързайте с връзката. Оставете я да се изгражда със здравословно темпо, за да знаете, че когато най-накрая се обвържете с него, това ще е наистина нещо хубаво и добро.

3. Не му казвайте "да" всеки път

Чудите се какво да му кажете, за да го накарате да му липсвате? Отговорът е изненадващо кратък: "Не".  Звучи контраинтуитивно да кажете "не" на човек, когато наистина бихте искали да прекарате време с него, но всъщност това е добра идея. Мъжете могат да загубят интерес, ако винаги сте на тяхно разположение, особено в началото на връзката.

Ако искате да сте единственото момиче, за което той мисли по цял ден, това, че сте малко дистанцирана и недостъпна, може да ви направи още по-привлекателна в неговите очи. Постъпвайки по този начин, вие моментално се превръщате в интригуващо предизвикателство, което означава, че той или ще трябва да ви преследва, за да влезе във връзка с вас, или ще рискува да ви загуби в ръцете на друг.  

4. Покажете му как животът му е по-добър с вас

Понякога той ще си мисли, че не иска сериозна връзка с вас веднага. От вас зависи да го насърчите да инвестира, така че най-доброто, което можете да направите, е да му покажете, че животът му е значително по-добър с вас в него.

Не само че изпитвате тази нужда от увереност, за да се чувствате удовлетворени във връзката си, но и искате да сте сигурни, че любовната ви история продължава да се развива. Ето защо, да го накарате да ви липсва може да се окаже истинско решение. Освен че можете да се уверите в чувствата му към вас, можете и да ги умножите десетократно.

5. Направете времето, което прекарвате заедно, невероятно, така че той да иска да сте наблизо повече

Както се казва, "Отсъствието кара сърцето да се разтупти". Когато успеете да, направите така че да липсвате на един мъж, вие превключвате играта на силите помежду ви и карате по-дълбоките му чувства към вас да се развият много по-бързо. Така че, като се уверите, че времето, което прекарвате заедно, е хубаво и че наистина се наслаждавате на компанията си, ще си гарантирате, че той ще мисли за вас, когато не сте там.

Можете също така да му напомняте за това колко много иска да бъде с вас чрез текстови съобщения. Например с малко флирт и обещания за следващата ви среща със сигурност ще накарат главата му да се завърти малко повече. Публикувайте или му изпратете снимка, за да го накарате да мисли за вас и само за вас.  Той ще иска да прекарва повече време с вас и ще очаква с нетърпение времето ви заедно. Това може да работи и при връзка от разстояние. 

6. Избягвайте да се свързвате с него твърде често

Това е част от това да му позволите да поеме инициативата във връзката ви и е една от най-честите грешки, които жените правят в началото на нова връзка. Защото вашето „мълчание“ кара мъжа да ви иска, а това му показва, че му липсвате. Казано по-просто, колкото по-малко присъствате, толкова повече ще му липсвате в дългосрочен план.

Ако не му дадете тази възможност, как се предполага, че ще му липсвате? Колкото повече една жена се отдръпва или е недостъпна за мъжа, толкова по-вероятно е той да се опита да се сближи с нея. И вероятно вече сте наблюдавали това явление, когато става въпрос за флирт.

7. Изслушвайте го и му покажете, че го разбирате

Ако искате този човек да види, че сте нещо специално и да останете на преден план в съзнанието му, бъдете тази, която слуша и разбира. Бъдете тази, която не прилича на всички останали. Тук не става въпрос само за физическия аспект, въпреки че трябва да се грижите за тялото и имиджа си. В центъра на вниманието ви трябва да бъде сантименталният аспект. Уверете се, че когато сте заедно, наистина изграждате емоционална и сантиментална връзка помежду си. Един мъж се чувства привлечен от някого, с когото може да сподели емоционалната си страна, както и физическата.

Не пренебрегвайте важни елементи като комуникацията, когато искате да създадете стабилна връзка. Въпреки че това невинаги е силната им страна, повечето мъже харесват, когато жените ги изслушват. Бъдете тази, към която той може да се обърне, за да затвърдите качеството на връзката помежду ви. По този начин идеята, че няма да ви има наблизо, ще го накара да иска да се сближи с вас. В трудните моменти трябва да бъдете до него.

8. Създавайте спомени заедно

Един от най-добрите начини да му липсвате, е да се уверите, че времето, което прекарвате заедно, е незабравимо. Случвало ли ви се е да се усмихвате, само защото сте си мислили за специален момент, който двамата сте споделили? Глупава публикация в социалните мрежи, която ви напомня за шега само помежду ви? В този момент в ума ви има само едно нещо: да го видите и да изпитате отново тази радост. Имайте това предвид, когато искате да го накарате да му липсвате.

Като споделяте и откривате нови дейности заедно, ще изградите силна връзка и ще създадете прекрасни спомени. Подобни спомени ще бъдат от значение, ако искате от това да излезе една дълготрайна любовна история.

Не се колебайте да поемете инициативата и да превърнете времето, в което сте далеч един от друг, в значима възможност за по-нататъшно укрепване на връзката ви. И винаги бъдете себе си. Не се изгубвайте в тази начална фаза на взаимоотношенията. Отпуснете се и се забавлявайте, за да може връзката ви да се задълбочи и получи с лекота.