Новата 2022-ра година започва с много обещания, много надежда и прекрасни емоции. Сега е моментът, в който всички се стремим да дадем и да получим най-доброто.

Всяко ново начало е и прекрасен повод да се поглезим с нещо красиво, с нещо, което би ни било от полза във всеки един момент и навсякъде. И макар мнозина да си мислят, че месецът с най-много подаръци е приключил, истината е, че всеки ден е чудесен повод за нов подарък. 

През последните няколко години смартфонът се превърна не само в необходимост, но и в повод за ежедневна радост. Външният вид, функционалностите и красивите снимки са само част от всичко, което ни предлагат "умните" устройства. 

Сигурна съм, че ще се съгласите с мен, че ако искаме да бъдем на върха на технологичната вълна, то тогава трябва винаги да се стремим към най-доброто. Но това означава ли, че ще се налага да отделяме всеки път значителна сума? Скорошното ми проучване доказа, че Samsung са помислили за всичко и са открили начин да зарадват всички фенове на смартфоните си с висока производителност, но на по-достъпна цена.

Новото попълнение в семейството на Samsung е Galaxy S21 FE 5G. Както подсказва и самото му име, той е част от S-21 серията, но специално фен издание, което предлага наистина много.

Най-новата изненада от Samsung

През януари 2022 година южнокорейският гигант представи Galaxy S21 FE - устройство, което има една-единствена цел - да ни предложи всичко, което искаме в един смартфон, но на достъпна цена. 

Винаги съм в търсене на нещо по-бюджетно, когато става дума за технологии от ново поколение. И по всичко личи, че този път го открих в лицето на новия телефон от Samsung.

А кои бяха параметрите, които наистина ме впечатлиха в новия Galaxy S21 FE?

Външният вид никога не е за пренебрегване

Galaxy S21 FE се предлага в 4 цвята - два от тях са супер актуални - маслено зелено и лавандула; два от тях са вечни класики - бяло, графитено сиво. Независимо какво е ежедневието ни, тези цветове ще паснат идеално към всяка една ситуация. 

Дизайнът на новия смартфон отново ни предлага изчистената линия на Contour-Cut рамката, която допълва корпуса на камерата. Ако пък сте като мен и мястото в дамската чанта никога не е достатъчно, то тогава дебелината от само 7,9 мм ще ви изненада наистина приятно. Тя позволява удобна работа с една ръка и безпроблемното ползване в движение.

Професионални снимки, които впечатляват

Един от най-важните фактори при избора на нов телефон, задължително е камерата. По-точно казано - камерите, които ни позволяват да правим снимки, които приковават всички погледи в социалните мрежи. 

Galaxy S21 FE е снабден с 32 MP предна камера. А когато не сме в настроение за селфи, винаги можем да разчитаме на 12 MP ултра широкоъгълна камера, 12 MP широкоъгълна камера и 8 MP телефото камера. Или казано накратко - всеки от нас може да се превърне в професионален фотограф с портретния режим, с помощта на който снимките стават като направени в студио.

Новото предложение от Samsung идва при нас и с подобрен нощен режим за отлични снимки дори при слаба светлина. Любителите на детайлната фотография могат да разчитат на 30х Space Zoom. Ако пък искате да направите съпричастни последователите в социалните мрежи на всички ваши приключения, можете да записвате едновременно какво се случва пред и зад телефона с функцията Dual recording.

Гейминг изживяване в свободното време

Фен версията на Galaxy S21 впечатлява и по един много важен параметър - гейминг възможности. Опреснителната честота на екрана при допир е до 240Hz в гейминг режим. 

6,4-инчовият дисплей FHD Dynamic AMOLED 2x предлага ярка картина, 120 Hz честота на опресняване за плавно скролване и щит за комфорт на очите, който редуцира синята светлина, което означава край на умората и много повече забавление с Galaxy S21 FE. От Samsung са помислили за всичко, включвайки най-здравото стъкло, използвано досега, както и IP68 рейтинг за водо- и прахоустойчивост. А това означава само едно - вече съм значително по-спокойна, ако случайно изпусна телефона на земята или го намокря.

Точно това, което искат феновете

Потребителите на южнокорейски бранд споделят, че не само дисплеят, но и мощността на смартфона са от основно значение при избора. И тъй като думата на феновете е закон за Samsung, моделът S21 FE 5G идва при нас със супер бърз процесор, който по нищо не отстъпва на производителността на флагмана. 

Мощният процесор върви ръка за ръка и с мощна батерия от 4500 мAh. Тя ни дава възможност да бъдем спокойни и да ползваме смартфона свободно през целия ден. Зареждането пък става скорострелно и по-точно: 25 W зареждане с кабел и15 W безжично зареждане.

Новият Galaxy S21 FE е точно това, което търсех и много повече. Именно той оправда очакванията ми за функционалности на най-високо ниво, но и на достъпна цена. Това, че устройството поддържа и хипер бърза 5G връзка го превръща в абсолютен фаворит. И ако все още не сте решили как точно да започнете годината, то аз мога да заявя категорично, че смартфонът винаги е отличен подарък - с повод или без.