Накратко, успешните хора са създатели на цели. Което всъщност е в основата на целия ни живот - ние си поставяме цели не само в кариерата, но и в личния живот, взаимоотношенията, семейството, финансите, дори в почивката. Те определят посоката на целия ни живот. Някои хора никога не постигат целите си и това не е, защото не могат, а защото не си позволяват да излязат от комфортната си зона.

Ето какво съветва световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси за целеполагането така че да извлечете от 2018-та година най-доброто. Той ще проведе най-популярия си семинар “Maximum Achievement 2.0” на 19.02 в София, в който засяга най-вече именно темите за личната ефективност, целеполагането и добрия личен и екипен мениджмънт. След семинара гостите ще си тръгнат с личен едногодишен план за действие, който могат да започнат да изпълняват веднага.

Според Трейси, колкото по-уверени сме, толкова по-лесно ще побеждаваме пречките. Можем да постигнем всичко, което искаме. Ето и съветите му:

Критичният фактор е самоувереността

След дългия си опит като лектор и консултант по личностно развитие и успех, Брайън Трейси стига до заключението, че самоувереността играе ключова роля при постигането на целите. Успехът разчита на възможностите, затова колкото повече възможности използвате, толкова по-голям е шансът да го постигнете. Единственото нещо, което може да ви ограничава, е нивото на самоувереност. Трябва напълно да вярвате в себе си, бариерите няма да ви спират.\

Изградете самочувствието си

Всичко е в съзнанието ви. Чрез изграждането на самочувствието ви, вие печелите на първо място битката със себе си, тъй като това е най-голямата ви битка. Трите важни урока на Трейси за изграждане на самочувствието са:

1. Поемайте пълна отговорност за всичко, което правите и зависи от вас.

2. Приемете, че можете да промените ситуацията, стига да работите върху себе си.

3. Задайте си цели с конкретен график и работете всеки ден за постигането им.

Практикувайте упорито

Определянето на цели и положителното мислене действат като програма на ума за личностно развитие. Точно както работи тренировъчната програма за нашата физика. Ако очаквате това да работи за вас, трябва всеки ден да полагате усилия и да работите упорито.

Прилагайте принципите за успех в живота си

С всяка следваща стъпка имате повече талант и способности. Не забравяйте, че колкото и трудно да е, вашата увереност е енергията, която ще ви изведе напред.

Ако и вие сте се вдъхновили от съветите на Брайън Трейси, запазете своето място за семината тук.