Ако страдате от тежко сутрешно гадене, а не искате да оповестявате, че ще ставате майка, определено няма да ви е никак лесно. Особено когато тичате до тоалетната през 15 минути, а лицето ви е бяло като платно. Ето няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза:

1. Дръжте „спешните“ неща под ръка

Самият факт, че сте подготвени, може да ви накара да се почувствате по-добре и спокойни. В малко пликче, което можете да местите лесно от едната в другата чанта сложете ментови дъвки, вода за уста, а също така и много важната торбичка. С тази „подкрепа“ в чантата можете лесно да реагирате, когато моментът настъпи.

2. Не си правете планове, когато е възможно

Няма да се криете три месеца. Разбира се, че не, но въпреки това избягвайте уговорките за срещи, защото нямате представа как ще се се чувствате през деня. Със сигурност няма да се почувствате по-добре, ако постоянно се опитвате да се държите „адекватно“, прикривайки бременността си. Още повече – зле сте, а се преструвате, че всичко е наред?

3. Направете си план за бягство

Колкото и смешно да ви звучи, ще видите колко е полезно. Където и да отидете се огледайте за най-близката тоалетна, баня или изход. Нужно ви е, в случай, че поискате да се освежите или стане нещо по-сериозно. Няма нищо по-неприятно от това да се опитвате да намерите скрито местенце, когато не се чувствате добре.

4. Старайте се да изглеждате по-добре, отколкото се чувствате

Има моменти, в които наистина не изглеждате добре. Малко повече пудра и руж могат да свършат добра работа. Облчете се елегантно и хубаво, дори да нямате настроение за това, но ви обещаваме, че ще се почувствате по-добре.

5. Намерете си съюзници

Все пак можете да посветите някой в тайната си. Това ще ви накара да почувствате много, много по-добре. Изберете най-близкия човек в офиса и му кажете, така ще има кой да ви прикрива, ако изпаднете в трудна ситуация.

6. Вие управлявайте симптомите

Няма вълшебен лек, който да ги премахне, но межете да се погрижите да ги сведете до абсолютния минимум. Наспивайте се, хапвайте редовно и по малко, заложете на здравословна храна. Една безсънна нощ или мазно парче пица могат сериозно да объркат нещата!

7. Стомашен вирус?

Ако започнат да ви подозират и стратегията ви пропадне, поддържайте теорията за стомашния вирус. Сутрешното гадене няма да изчезне напълно, но с времето ще намалее. За това опитайте се да поддържате чувството си за хумор – след време ще се смеете на тези преживявания!