Една жена винаги трябва да бъде красива, а за да го направи по най-добрия начин, е необходимо и да се чувства така. За някои дами носенето на очила е дефект, пречка и те често пренебрегват външния си вид. Това, обаче, е грешка, защото очилата не само не загрозяват, а в повечето случаи дори придават допълнителен сексапил на една дама. Въпреки стъклата, гримът се забелязва и стои много добре, така че няма причина да го оставяте на заден план.

Сега ще ви предложим няколко съвета за това, как да се гримирате, ако сте от жените, които носят очила.

Според правилата, при късогледство е хубаво да заложите на цветните сенки – сини, зелени или розови, като добавите и очна линия. Така очите ви няма да изглеждат толкова малки. Ако формата им е по-кръгла, сложете по-силен грим в основата на горния клепач. Светли сенки се използват за подчертаване и засилване на изразителността му, отново в горната част на клепача. Не прекалявайте със спиралата, понеже миглите ви не трябва да докосват стъклата.

При далекогледството е обратно – очите изглеждат по-големи. Ако сте от тези дами, слагайте по-често светлокафяво, бежово и други сенки в подобни матови цветове. Убийствен ефект се получава, ако добавите и очна линия със същия цвят като този на очите или сенките ви.

За астигматичките се препоръчва по-силния грим. Моливът за очи е ключов елемент – поставете го на горния клепач и леко го размажете. Изберете сенки, близки до цвета на очите ви, може и същите. Не се препоръчват зелените и сиво-сините цветове, тъй като придават острота на погледа ви. Накрая завършете със спирала за обемните мигли – вече сте готови да поразявате.

Надяваме се съветите ни да ви помогнат. Запомнете, важното е да усетите красотата в себе си и разбира се, да се усмихвате постоянно. Превърнете очилата в най-доброто си физическо качество!