Гримът е доста важна част от визията на всяка дама, особено когато става въпрос за официално събитие. Ако вашият абитуриентския бал предстои и искате да изглеждате зашеметяващо, е добре да знаете, че цветът на сенките за очи трябва да допълва цветова на тоалета и да подчертава естествената ви красота. Или с други думи – да допълва цялостната визия.

1.Изравняване на тена

Преди да пристъпите към нанасянето на сенките, спиралата и молива, е важно да направите тена на лицето си равномерен. Използвайте коректор, фон дьо тен и пудра, които се доближават максимално до цвета на кожата ви и в същото време прикриват недостатъците й.

2. Акцентът

Сега помислете на коя част от лицето искате да акцентирате. Ако сте избрали ярките цветове за очите, то е добре червилото да не бъде натрапчиво и обратното – на светли сенки е задължително червилото да контрастира.

3. Избор на цвят

Следва най-трудната задача – да комбинирате цветовете по начин, който да допълва цялостната ви визия. Съобразете нюансите с цвета на роклята и на различните аксесоари. Не прекалявайте с контраста, в противен случай рискувате да бъдете неприятно изненадани от крайния резултат.

 4. Техника

Помислете каква техника ще използвате. Изключително подходящ за този повод е т.нар. „опушен грим”. При него се преминава плавно от един към друг цвят, като границата не трябва да бъде забележима. Класическата комбинация е от черно и сиво. С лекота обаче бихте могли да използвате и други цветове, които да подчертават очите или роклята.

Вижте и тайната на „опушения грим”: