Да, има как понеделник да стане любимият ден от седмицата и вместо страдание, при звъна на алармата сутрин, да изпитваш вълнение и желание да покориш новата седмица. Има как да елминираш лошото настроение в неделя вечер и щастието, което изпитваш в петък вечер и да превърнеш всеки ден във вълнуващо преживяване.

Планирайте правилно времето си

Една от причините повечето хора да мразят понеделниците е, че те дават началото на нови 5 дни работа от 9 до 5, която често се превръща в работа от 8 до 6. След това ги обземат ежедневните задачи и грижата за семейството и това води до пълно изтощение в края на деня. За да се промени това, първо трябва да се променят навиците.

Елиминирайте от ежедневието си всички онези малки занимания, които просто ви губят времето

Приоритизирайте правилно задачите си, прехвърляйте онези, които могат да се свършат друг ден или от друг човек и вършете концентрирано останалото. Така ще спестите достатъчно време, за да можете да се отдадете на любимите си занимания. И така, всеки ден.

Станете експерти по… себе си

За да заобичате понеделниците си, първо трябва да бъдете наясно със себе си и това, което кара сърцето ви да подскача от вълнение. Когато знаете това, по-лесно ще разберете каква работа ви кара да се чувствате удовлетворени и щастливи. За да опознаете себе си, тествайте, различни типове задачи, през различни части от деня. Ако можете да контролирате работното си време и местоработата си, също експериментирайте. Така ще сте наясно как, къде и в коя част на деня сте най-продуктивни. Предприемете малки промени в работните си дни и веднага ще усетите разлика.

Правете това, за което ви вълнува

Трудно е да обичате понедленицте, ако не обичате работата си. В този случай, всеки ден от работната седмица ви се струва безсмислен. Когато обичате работата си, тя се превръща в много повече от средство за изкарване на пари. Когато работата ви предизвиква вълнение и разпалва страстта ви, понеделник ще стане най-любимият ден от седмицата, защото ще ви позволи да продължите да следвате целите си.

Изберете кариера, която се вписва в идеала ви за мечтан живот

Много хора избират кариера, която им носи доходи, но съвсем не се вписва в представата им за идеален живот. Например, мечтаят за чести пътувания и възможността да работят от всяка точка на света, но работата им ги задължава да бъдат в офиса от 9 до 6 всеки ден. Това ги прави нещастни, но все пак се примиряват с този живот. За да се промени това, помислете за своя идеален живот и изберете кариера, която ще ви позволява да го изживеете с пълни сили. Животът е само един и е твърде кратък, за да се примирявате с нещо, което не ви прави щастливи.

Използвайте всеки ден, за да се превърнете в най-добрата версия на себе си

Всеки нов ден е ново начало и нова възможност да се превърнете в най-добрата версия на себе си. Използвайте го като преследвате целите си с цялата енергия, която имате. Подобрявайте себе си всеки ден. Учете нови неща. Когато се фокусирате върху това да бъдете най-добрата версия на себе си, създавате около себе си позитивна атмосфера, която ще се отрази и на хората около вас. Това ще превърне всеки ден от седмицата прекрасен, дори понеделниците.