Боядисала си косата си преди по-малко от месец, а цветът, с който толкова силно си искала да се сдобиеш, вече е избледнял и без блясък? Знаем за какво говориш и сме тук, за да ти помогнем с няколко прости съвета, които да следваш, за да я запазиш здрава, а цвета й блестящ за по-дълго време!

 

Разбира се, боядисаната коса се нуждае от много повече и по-специални грижи, за да изглежда перфектно. Но знаеш ли, че всъщност същите тези грижи, са просто няколко лесни навика, с които трябва да свикнеш, за да се радваш максимално на новия си цвят? Време е да сложиш край на изтощената, накъсна като слама, без блясък и с избледнял цвят коса! Ето как:

Специализирани продукти за боядисана коса

Боядисаната коса изисква специални грижи и под специални, имаме предвид формула, която да я защитава от допълнително увреждане и да е обогатена с определени съставки, които да засилят яркостта й, да фиксират цвета, да поддържат блясъка и да го запазят за по-дълго. Вече ти разказахме за новата серия Gliss Fiber Therapy, която е първата широкодостъпна серия с вече нашумялата в Холивуд PLEX технология. Дълго време подобен тип продукти бяха налични само във фризьорските салони, но през последните години едни от най-известните дами в Холивуд като Ким Кардашиян, Гуинет Портроу, Дженифър Лопес се довериха на иновативната технология. И не сгрешиха!

Както навярно знаеш, косата се състои от външен слой - кутикул и кортекс с вътрешни влакна. Стабилността и формата се дължат на фини мостове, наречени връзки, които свързват космите. При топлинна обработка, боядисване или излагане на слънце, тези връзки обаче биват разрушени.
Gliss Fiber Терапия е първата серия грижа за косата с Plex технология, която възстановява дълготрайно дори много изтощените коси, вследствие на боядисване или стилизиране. Тайната е в специалната съставка, която възобновява косъма чрез създаването на нови йонни връзки. Освен това, тя укрепва косата за дълго време и възстановява протеините във всеки косъм. Така, без значение от вида третиране – боядисване, сешоар или преса – всяка дама може да изпълни мечтата си за здрава, копринена и дълготрайно възстановена коса, използвайки единствено OMEGAPLEX® технологията.

Това доказва, че новата технологията е не просто моден тренд, а революция в поддържането на косата, коята завладява света.

Възстановяваща маска веднъж седмично

Известно е, че химикалите, които се съдържат в повечето от боите, имат свойството да правят косъма податлив на изсушаване, а оттам и да доведат до по-бързото избледняване на желания цвят. Поради тази причина е добре да подхранваш косата си поне веднъж седмично с маска, чиято основа е базирана на природни екстракти, фиксиращи цвета. Такива са например арган, кератин, нар, ориз, какаови зърна, жожоба. Съветваме те да оставиш съставките да подействат около 10-15 минути, като за по-добър ефект можеш да използваш шапка за баня или да увиеш косата си с хавлия. Изплакни с хладка вода, за да подсилиш блясъка.

Правилно миене

Както споменахме, добре е да измиваш косата си с хладка вода, тъй като именно горещата струя уврежда боядисаната коса, в резултат на което, цветът пада много по-бързо. Опитай се да се придържаш към правилото да не я миеш повече от 2, максимум 3 пъти седмично, тъй като комбинацията от шампоан, балсам и маска също може да бъде причина за отмиването на цвета.

По-малко третиране

Наясно си, че третирането с различни топлинни уреди уврежда косата ти, нали? Причината е в увреждането на структурата на косъма, което се отразява и на цвета на косата ти. Съветваме те да я оставиш да изсъхне сама, да не я сресваш, докато е все още мокра и ако не е наложително, да не я обработваш с преса или маша.

Защита от вредните слънчеви лъчи

На последно, но не и по важност място, те съветваме да нанасяш слънцезащитни продути и то не само през лятото и в часовете, когато слънцето е най-силно. Така ще предпазиш не само самия косъм, но и цвета от пагубните ултравиолетови лъчи, които имат свойството да проникват в дълбочината на косъма и да предизвикат окисляване или избледняване.