Всеки човек съхранява на мобилното си устройство важна информация, снимки, номера, съобщения и какво ли още не. В случай че те се изтрият, може да се предизвика истинска катастрофа. Ако по някаква причина ви се налага да занесете телефона си на сервиз, най-доброто, което можете да направите, е да защитите данните си, защото при някои процедури те могат да бъдат загубени завинаги. Това може да стане, като направите резервно копие на съдържанието.

Създаване на резервно копие

Това е най-популярният начин за съхранение на данни особено в случаи, когато телефонът се нуждае от сервиз. Препоръчително е да направите това и по-рано, защото при някои повреди няма да е възможно – ако смартфонът е намокрен или е наложителна смяната на дисплея. При създаване на профил в такава облачна услуга ще можете да получите резервно копие на всеки от документите и информацията, която имате на устройството си и след това всичко да бъде възстановено на друго такова.

Процесът за възстановяване на данните е зависим само от версията на операционната система – няма как да възстановите от по-нов на по-стар модел. Някои телефони имат и функция създаване на копие автоматично в Google диск. След създаване на резервната папка можете да изтриете данните, като върнете телефона към фабричните настройки. За да се защитите възможно най-добре, използвайте Пин или парола за отключване с фигура. В зависимост от проблема и в сервиза биха могли да ги възстановят, но е възможно и данните ви да изчезнат, ако не сте ги запазили и на друго устройство или в облак.

Сервиз за телефони София

Прехвърляне на информация към друго устройство

Ако трябва да носите мобилния си на поправка, а не знаете как да използвате функцията за резервни копия, можете да прехвърлите информацията си на друго устройство. Това може да бъде:

  • лаптоп/таблет – прехвърлянето може да стане чрез USB кабел или с блутут;
  • компютър – трансферът на информация може да се осъществи отново чрез кабел, а ако компютърът има и друга функция за прехвърляне – и през нея;
  • друг смартфон – прехвърлянето може да стане по същите начини, както и при останалите устройства.

Независимо дали се нуждаете от разкодиране на gsm, поправка на дисплей или букса за зареждане, важно е да сте подготвени и да се обръщате винаги към добри и оторизирани сервизи, споделят от GSMService24. Само в такива ремонтът на смартфона ви ще бъде извършен качествено и в срок.