Изминаха почти 20 години, откакто „Такси“ се появи по кината, и почти 10 от последния филм от поредицата. Вероятно на повечето от нас ни е трудно да си представим, че култовият филм на Люк Бесон е заснет през миналия век, но такава е истината.

Днес ще ти дадем възможност да предприемеш едно носталгично пътуване и да видиш как изглеждат днес актьорите от известната комедия. И не забравяй да си сложиш колана, защото „Такси 5“ също се задава на хоризонта!

Сами Насери (Даниел), 37/55 г.

„Такси“ 1-4

След последния филм от поредицата името на Сами Насери се появява по-често в криминалната хроника, отколкото по афишите. През годините е обвиняван в хулиганство няколко пъти и дори е изправен пред съда. През миналата година, обаче, актьорът публикува видео, в което иска втори шанс и обещава да се поправи. Клипчето е гледано 2 млн. пъти и най-вероятно героят на Насери ще се появи и в „Такси 5“, който най-вероятно ще излезе по кината догодина.

Фредерик Дифентал (Емилиен), 29/48 г.

„Такси“ 1–4

След „Такси 4“ Фредерик сякаш изчезва от светлината на прожекторите. През 2010 г. участва в биографичен филм, посветен на френски мислител, но това е най-забележителният му проект през годините. Днес актьорът се снима повече в реклами и от време на време се появява в различни френски сериали.

Марион Котияр (Лили, приятелката на Даниел), 22/41 г.

„Такси“ 1–4

Ролята на Лили извоюва на Марион наградата „Сезар“ за „Най-увещаваща нова актриса“, а това е само началото. Десет години по-късно наградите се трупат, сред тях има „Оскар“, „Златен глобус“ и „БАФТА“ – на небосклона е изгряла нова звезда.

Ема Сьоберг (Петра, колежката на Емилиен), 30/48 г.

„Такси“ 1–4

Въпреки че пълнометражните филми в кариерата на Ема не са много, тя се превръща в истинска телевизионна звезда в родната й Швеция. Тя е модел, тв водеща, успешна бизнес дама и майка на четири деца. Едва ли можеш да искаш повече от живота, нали?

Бернар Фарси (Жибер), 49/67 г.

„Такси“ 1–4

Няма да ви повярваме, ако кажете, че не обичате забавния и леко глуповат полицай Жибер. Ролята преследва актьора дори и днес и все още го разпознават като полицая от „Такси“. Все пак актьорът приема и други роли и участва в мюзикъли.

Едуар Монтут (Ален, колега на Емилиен), 28/46 г.

„Такси“ 1–4

Едуар Монтут не е известен само като чаровния инспектор Ален в „Такси“. През 2002 г. се снима в изключително успешен филм за „Астерикс и Обеликс“. Днешната му филмография включва множество сериали, а той почти не е остарял.

Жан-Кристоф Буве (генерал Бертино, бащата на Лили), 53/69 г.

„Такси“ 1–4

Жан-Кристоф Буве толкова блестящо се справи с ролята на строгия генерал и консервативен баща на Лили, че днес всичките му роли наподобяват онази преди 20 години. Днес актьорът все още участва във френски филми, но често участва в реклами, където играе добре познатата си роля на генерал Бертино.

Бай Лин (злодейката) 37/50 г.

"Такси" 3

Бай Лин изигра най-запомнящият се злодей в поредицата. След участието си в „Такси“ тя често е канена да играе фатални и опасни жени. Тя достига дори до Холивуд, но ролята й във френския филм си остава най-впечатляващата във филмографията й.

Силвестър Сталоун (агент под прикритие), 57/70 г.

„Такси“ 3

Силвестър Сталоун е истинска филмова легенда и въпреки че ролята му не продължи повече от 9 минути, епизодът с него е изключително запомнящ се.

Люк Бесон (продуцент и сценарист), 39/57 г.

„Такси“ 1–4

Благодарение на гениалността на Люк Бесон „Такси“ се появява на екрана. След поредицата той не спира да работи неуморно и да радва феновете си. През 2017 г. се очаква под негово ръководство да излезе най-скъпия френски филм в историята – „Валериан и градът на хилядите планети“.

Пежо 406

„Такси“  1–3

„Пежо 406“ прави впечатляващ дебют, но още през 2004 г. колата на Даниел е заменена за модела 407. Съвсем скоро дори и този модел отива в историята и се появява 508. За него се твърди, че е по-успешен дори от предшествениците си. Засега още не се знае какъв модел е избран за петия филм.