Когато лятото наближи, е време за забавления. Чакаме с нетърпение всички морски приключения, забавни партита и дълги вечери с приятелки. 

Но топлото време и заслужената отпуска често ни подтикват към по-нездравословно хранене. Всеки предпочита да закуси голяма купа сладолед и да се наслади на цветен коктейл по време на вечеря, но всичко това, в съчетание с по-рядкото спортуване, се отразява негативно на фигурата ни.

Все пак има лесни начини да поддържаме теглото си, без да се претоварваме или да гладуваме. Предлагаме ви 3 трика, с които ще можете да се насладите на лятото и всичко, което то предлага.

Редовно спортуване

Човешкото тяло има непрестанна нужда от спорт и физическо натоварване. През летните месеци имаме възможността да спортуваме не само в залата, но и сред природата.

Всекидневните разходки помагат на тялото ни да поддържа тонус като препоръчителнoто разстояние е поне 5 км. 

Тичането в парка преди или след работа ни дава нужната енергия и ни помага да изразходим приетите калории. Седмичното посещение на басейн и плуването по поне 1 км пък са полезни за цялото тяло, тъй като натоварват мускулите равномерно. 

Ако заменим градския транспорт или шофирането с каране на колело, ще си осигурим наистина красиво и стегнато тяло. И нищо не ни пречи да използваме по-често стълбите, тъй като това е един от начините лесно да поддържаме форма.

Хидратация

През топлите месеци не трябва да забравяме да приемаме достатъчно течности. Средното количество напитки, които трябва да приемаме на ден е различно. За дамите е 2 литра, а за мъже - малко над 2,5 литра.

Поддържането на тялото хидратирано помага на сърцето по-лесно да изпомпва кръв към мускулите и така те работят ефективно. Ако искаме да водим активен живот, винаги трябва да носим със себе си напитка, която да даде на организма ни това, от което има нужда. А видът е по наш избор - вода, сок. А защо не и айрян?

Здравословно хранене

Лятото е периодът, в който можем да си позволим да се храним по-леко. Най-важно е да се погрижим за богата на протеини, засищаща и лесна за приготвяне закуска. 

За да ни помогне да водим по-здравословен и активен начин на живот, на помощ ни идва йогурт Olympus от 2% и 10% масленост.

Всеки обича да започва деня си с купа свежи плодове и йогурт, с млечен шейк и дори просто да грабне свеж йогурт за из път.

Продуктите са създадени изцяло от натурални съставки и са заквасени с българската закваска L.Bulgaricus. Йогурт Olympus е с гъста консистенция и богат вкус. За да се създаде 1 килограм от него, се използват цели 3 литра мляко.

Продуктите са отлични за спортуващи и активно живеещи хора, тъй като съдържат така нужните на тялото протеини. Те са запечатани с хартиен диск, който абсорбира събралата се влага и задържа свежестта за по-дълго.

Йогурт Olympus 2% е с ниска масленост и високо съдържание на протеини - във всеки 100 грама се съдържат цели 9 гр протеини. Той е перфектен за бърза закуска или за хапване след спортуването в парка, с което да запазим фигурата си.

Йогурт Olympus 10% пък е богат не само на протеини, но и на калций. Той е добър източник на витамин B12, а количествата на лактоза и въглехидрати в него са по-малки, отколкото в обикновения йогурт. Той е подходящ за активно спортуващите, които имат нужда от повече енергия.

Важно е да знаем не само как да постигнем мечтаното тяло, но и как да го поддържаме. С леките продукти на Olympus и няколко щури готварски идеи ще си осигурим свежо лято, изпълнено със смях и положителни емоции.

Сезонът на банските костюми вече е тук и ние сме подготвени за всичко, което ще ни поднесе.