Факт е, че когато сме в гора или близо до море се диша по-леко, защото въздухът сред природата е чист и свеж. Но поради настъпващия зимен сезон и следващите го респираторни заболявания пропорционално се намалява и процента на разходките на открито, спрямо тези в по-топлите сезони, затова все по-често търсим комфорта на домашния уют.

Обменът на въздуха в дома е много важен, а през зимните месеци вентилацията е ограничена, основно за да се избегне прекомерната консумация. Това води до застой на лоши миризми, произтичащи от готвенето на храна и като цяло до лошо качество на въздуха, поради нормалните домашни дейности.

Въпреки че е един от най-важните уреди в кухнята, изборът на аспиратор често се прави, като се вземат предвид основно естетическите фактори, като се пренебрегват всички онези технически аспекти, които са от основно значение за здравословността на въздуха. Но, как можем да си осигурим по-чист и свеж въздух у дома?

Прецизно пречистване и саниране на въздуха в домашната среда. Решение за това предлага световният лидер в производството на аспиратори – италианската компания FALMEC, които създадоха единствените абсорбатори които дезинфекцират въздуха в домашна среда.

Вследствие на контролирана йонизация се отделят йони, подобни на присъстващите в атмосферата. Какво по-добро решение от това да пречистиш лесно въздуха и у дома и то само с натискането на едно копче в кухнята?

Благодарение на уникалната технологията Е.ion®System абсорбаторите на Falmec създават биполярна йонизация, която неутрализира ефективно неприятните миризми до 95% и възстановява по естествен начин оптималния йонен баланс като елиминира замърсители, като - вируси, бактерии, акари, спори, прах, а също вредни изпарения и газове, със значителни ползи за нашето физическо и психологическо състояние.

Специален сензор с форма на листа в аспираторите на E.ion®System открива наличието на замърсители във въздуха. Сензорът се оцветява от жълт до зелен цвят, въз основа на количеството налични замърсители. По този начин сме в състояние да разберем кога да активираме аспиратора, за да подобрим условията на околната среда. Една автоматична функция може да направи това без нашата намеса.

Йонизацията подобрява концентрацията на ума и има положителен ефект върху човешкото здраве. Технология и дизайн се обединяват, за да направят приготвянето на храна здравословно и вълнуващо. Почувствайте добрата атмосфера с FALMEC - E.ION!

Ежегодно италианската компания печели множество световни награди и се радва на международно признание, защото успешно комбинира висококачествени материали, иновативни технологии и елегантен дизайн.

Официален представител на Falmec за България е фирма ВЕТО ООД. Компанията предлага висок клас уреди за вграждане, които можете да откриете във фирмените и магазини позиционирани във Варна, Бургас и Пловдив, а от средата на месец ноември предстои откриването на нов шоурум и в град София, на адрес бул. България 106.